Connect with us

Hirdetés

technokrata

Világrekorder az 1200 lóerős Bugatti

Garázs

Világrekorder az 1200 lóerős Bugatti

Gyorsasági csúcsot döntött a Bugatti Veyron Super Sport.

Super Sport néven mutatta be a Bugatti a Veyron 1200 lóerős különkiadását, amely nemcsak erősebb, hanem könnyebb és gyorsabb is, mint a szériamodell. Vasárnap mutatták be a sportkocsit, amellyel a mérnökök gyorsan ellátogattak a Volkswagen-csoport ehra-lessieni tesztpályájára, hogy megdöntsék vele a gyorsasági világcsúcsot.

A Guinness-rekordhoz egy kijelölt útvonalon mindkét irányban végig kell menni, majd az elért csúcssebességeket átlagolják. 431,07 km/órás sebesség jött ki a két Veyron-kísérletből, így mostantól történelem az SSC Ultimate Aero korábbi rekordja. Pierre Henri Raphanel, a Bugatti hivatalos tesztpilótája ült a volán mögött, elsőre 427,933 km/órás, majd a másik irányba 434,211 km/órás végsebességet ért el.

Biztonsági okokból és a gumik védelme érdekében az ügyfelekhez kerülő modellek végsebességét 415 km/órában limitálják. A nagyobb turbófeltöltők és töltőlevegő-hűtők 1250 helyett 1500 Nm-es csúcsnyomatékot eredményeznek a különkiadásban, valószínűleg az alapmodell 2,2 másodpercénél jobb a százas sprintidő is.

Módosították a felfüggesztéseket, illetve új szálszerkezetű a teljesen karbon váz, ez segített a súlycsökkentésben. Kéttónusú fényezéssel készül a Super Sport, kabinjában is végrehajtottak néhány módosítást, hogy meg lehessen különböztetni az alapmodelltől.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés