Connect with us

technokrata

Világrekorder az 1200 lóerős Bugatti

Garázs

Világrekorder az 1200 lóerős Bugatti

Gyorsasági csúcsot döntött a Bugatti Veyron Super Sport.

Super Sport néven mutatta be a Bugatti a Veyron 1200 lóerős különkiadását, amely nemcsak erősebb, hanem könnyebb és gyorsabb is, mint a szériamodell. Vasárnap mutatták be a sportkocsit, amellyel a mérnökök gyorsan ellátogattak a Volkswagen-csoport ehra-lessieni tesztpályájára, hogy megdöntsék vele a gyorsasági világcsúcsot.

A Guinness-rekordhoz egy kijelölt útvonalon mindkét irányban végig kell menni, majd az elért csúcssebességeket átlagolják. 431,07 km/órás sebesség jött ki a két Veyron-kísérletből, így mostantól történelem az SSC Ultimate Aero korábbi rekordja. Pierre Henri Raphanel, a Bugatti hivatalos tesztpilótája ült a volán mögött, elsőre 427,933 km/órás, majd a másik irányba 434,211 km/órás végsebességet ért el.

Biztonsági okokból és a gumik védelme érdekében az ügyfelekhez kerülő modellek végsebességét 415 km/órában limitálják. A nagyobb turbófeltöltők és töltőlevegő-hűtők 1250 helyett 1500 Nm-es csúcsnyomatékot eredményeznek a különkiadásban, valószínűleg az alapmodell 2,2 másodpercénél jobb a százas sprintidő is.

Módosították a felfüggesztéseket, illetve új szálszerkezetű a teljesen karbon váz, ez segített a súlycsökkentésben. Kéttónusú fényezéssel készül a Super Sport, kabinjában is végrehajtottak néhány módosítást, hogy meg lehessen különböztetni az alapmodelltől.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin