Connect with us

Hirdetés

technokrata

Räikkönennel szemez a Pirelli

Garázs

Räikkönennel szemez a Pirelli

A régi-új beszállító a Jégemberrel teszteltetné gumijait.

Nemrég végre eldőlt, hogy a szezon végeztével távozó japán Bridgstone helyett az 1991 után visszatérő olasz Pirelli lesz az F1-mezőny gumipartnere (a kizárólagos, és 2013-ig). Nem a Michelin lett a befutó, nem lesz háború, hiába sírtak – állítólag – a franciák a versenyhelyzetért. A jelenlegi 13 collos kerékméret marad, nem váltja a Michelin-féle 18-as. Talán később, mondjuk 2013-ban, amikor amúgy is alapos változások jönnek (például megint turbósak lesznek a motorok).

Az új abroncsokat a pilóták először a szezonzárót követően, Abu-Dhabiban próbálhatják majd ki, addig is viszont nem árt egy kocsi/versenyző csomag, hogy a milánói fejlesztésű,  törökországi, izmiti gyártású gumikba minél több kilométer kerüljön, hogy meglegyen a kellő tapasztalat. A kocsi egy használaton kívüli F1-es Toyota vagy egy 2011-es, GP2-es Dallara lehet, a versenyző pedig – finn lapok szerint – Kimi Räikkönen. A 2007-es világbajnok Jégember, aki idén hátat fordított a száguldó cirkusznak, hogy benézzen a ralielit mindennapjaiba.

A Ferrarit Red Bull-szponzorált Citroen C4 WRC-re cserélő Räikkönen neve bizonyára azért röppent fel, mert a Pirellinek csak olyan sofőr felelhet meg, aki úgy van képben, úgy rutinos, hogy közben egyik aktuális F1-istállóhoz sem tartozik. A német Nick Heidfeldről is hamar suttogni kezdtek, de hát ő teszter a Mercedesnél, ergó a Brawnéknak előnye származna – nem származhat.

Räikkönen, pontosabban a menedzsmentje még csak annyit reagált a hírre, hogy megvárják, mit kínál a Pirelli, s aztán meglátják, összeegyeztethető-e Kimi WRC-programjával.

 



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés