Connect with us

technokrata

Elektromos Mercedes 526 lóerővel

Garázs

Elektromos Mercedes 526 lóerővel

SLS AMG E-Cell
Elkészült az elektromos Mercedes SLS AMG első prototípusa.

Megígérték, megcsinálták: elkészült a Mercedes SLS AMG első elektromos prototípusa, mely az új hajtáslánccal is hasonló vágytárgy, mint a 6,3 literes V8-as benzinessel. E-Cell névre keresztelték a tanulmányt, amelynek szériagyártása talán három év múlva indulhat el, szigorúan limitált darabszámban.

Négy elektromotor hajtja a sportkocsit, minden kerék mellé került egy-egy darab. Nem közvetlenül a kerékagyakba, mert ez nagy rugózatlan tömeget eredményezett volna, a Mercedes-féle megoldás jobb menetdinamikát eredményez.

526 lóerő a négy villanymotor együttes teljesítménye, a legnagyobb nyomaték 880 Nm, rögtön indulástól. Négy másodperc alatt sprintel százas tempóra az elektromos sportkocsi, energiaellátásáról 400 voltos, a jó súlyeloszlás érdekében az ülések mögé épített lítium-ion akkumulátor gondoskodik. Hatótávolságáról még nincs információ.

Kívülről alig változott az SLS AMG, leginkább rikító színe jelzi, hogy különleges modellről van szó. A hajtásláncnak megfeleően átalakult a műszerfal és a középkonzol is, előbbin az akkumulátor töltöttsége is látható már, míg utóbbi nagy színes kijelzővel gazdagodott, amelyen az elektromotorok működése is figyelemmel kísérhető.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin