Connect with us

Hirdetés

technokrata

Garázs

Naptápos

Vitebo VTB-60
Napenergiával is működik, két telefont kiszolgál az okos kínai kihangosító.

Komoly pénzbüntetésre számíthat, aki vezetés közben telefonál. De tessék körbenézni, még mindig rengetegen markolásszák a mobilt a sofőrülésben, pedig egy Bluetooth-kihangosító ma már filléres cucc az autó árához képest.

Tesztünk alanya két szempontból érdemel figyelmet: képes két telefonnal is megbirkózni egy időben, s napenergiával is tölthető. Talán utóbbi az izgalmasabb, hiszen meg lehet spórolni a kábellel való szórakozást. A gyártó azért nem bízza a véletlenre: a dobozban van szivargyújtós töltő is, ami elvileg 3-5 óra alatt teljesen “felpumpálja” az akkut. A Lítium-ionos telepnél a hosszú élettartam (több száz feltöltési ciklus) miatt érdemes 2-3 feltöltés-teljes lemerülés kört végigvinni, így garantáltan kinyerhetjük az akku maximális kapacitását. Egyébiránt – ha nem használjuk ki a napenergiát – teljes feltöltéssel 1-2 hetet bír ki a kihangosító. A töltést a nagy multifunkciós kezelőgomb pirosan világító kerete mutatja, ha ez kialszik, kész a művelet.

Úgy fogtunk neki a próbának, hogy a csomagolásból kiszabadított, egyébiránt esztétikus és kis helyigényű szerkezetet rögvest a napsugárzásra bíztuk. A dobozban található átlátszó műanyag tartóhoz három gumitappancs jár, ezekkel lehet felerősíteni az üvegre. Ha nem kérünk a napenergiás működésből, egy kiegészítő műanyag idommal fel lehet csíptetni a napellenzőre is. Az egyszerű, fénymásolt, magyar nyelvű kezelési útmutató szerint ha van elég napfény, igy is működik. Működött is, a körülbelül másfélórányi tűző napsütés energiájától.

A telefon csatlakoztatását az is könnyen elvégzi, aki sosem kísérletezett ehhez hasonló kütyüvel: a telefon menüjéből kiválasztjuk a Bluetooth-alkalmazást, majd, amikor megtalálja az eszközt, csak csatlakoznia kell; ilyenkor kék színnel világít a középső kezelőgomb karimája. Innentől kezdve pedig tényleg pofonegyszerű minden: ha hívni akarunk, csak tárcsázunk, s máris hallani, ahogy a kihangosító bekapcsol. Jól közvetíti a beszédhangot, menet közben sem kezd el visszhangozni vagy zavaró hanghatásokkal bosszantani. Ha a szélvédőre szereljük, a kormány mögött ülő vezető jól hallja a beszélőt, és a vonal túlsó végén is ideális az autóban ülő hangereje.

A szerkezet oldalán lévő gombokkal a hangerő is állítható. Ha valaki minket hív, s telefonunk névjegyzékében benne van a szám, a 12 karakteres, kék háttérfényű kijelzőn megjelenik a hívó fél neve; egyébként pedig a számot írja ki a készülék. Jó minőségű, könnyen kezelhető szerkezet a napelemes töltő, 21 ezer forintos árával ráadásul nem is tartozik a drága cuccok közé.

A Vitebo VTB-60 Bluetooth-kihangosító tulajdonságai:

–    Hívásvárakoztatás
–    Hívás visszautasítása
–    Hanghívás
–    Hívó fél nevének kijelzése
–    Utolsó 10 hívott/tárcsázott név kijelzése
–    Teljes Duplex/zaj és visszhangelnyomás
–    Hangerő-szabályozás
–    Hívás közben váltás telefon és kihangosító között
–    USB-csatlakozás szoftverfrissítéshez
–    Utántölthető Li-ion akkumulátor 6 óra beszélgetési idővel
–    Két telefon egyidejű kezelése
–    200 név tárolása
–    Napelemes töltés



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés