Connect with us

Hirdetés

technokrata

Garázs

Kezdődik

Európában az F1
Idei első európai versenyére készül az F1 mezőnye, következik a Spanyol Nagydíj.

Négy futamot ugyan már letudtak a srácok, de talán nem túlzás kijelenteni, hogy most, a szezon ötödik, első európai versenyével veszi igazán kezdetét az évad. Közel három hét telt el a legutóbbi, kínai megmérettetés óta, s a csapatok egyik kedvenc teszthelyükön, a katalán fővárosban mérik össze erejüket. Új fejlesztések bevetése, a valós erőviszonyok remélhető belövése, Button- és McLaren-előny, Schumacher várható feltámadása (vagy nem), Spanyolország Alonso-lázban, ilyesmi.

Bahreinben ugye Alonso (Ferrari), Ausztráliában Button (McLaren), Malajziában Vettel (Red Bull), Kínában ismét Button győzött. A pilóták egyéni pontversenyében 10 pontos előny a brit címvédőnél, a képzeletbeli dobogóra egyelőre még a német Rosberg (Mercedes) és a spanyol Alonso fér föl. A konstruktőri harcban 19 pontos fórral a McLaren az első a Ferrari előtt, a harmadik Red Bull hátránya már komolyabb.

Tehát Spanyol Nagydíj (40. alkalommal), Barcelona (1991-től). A 4655 m hosszú pályán 66 körös lesz a verseny, az egyelőre gumiszállító Bridgestone a kemény és a lágy keveréket viszi. Az izgalomra vágyó tévénézőknek remek hír, hogy egész hétvégére hűvös idő várható záporokkal, szóval az eső ismét bekavarhat. Nem is ártana, mert előzni szinte lehetetlen a katalán aszfaltcsíkon. Tavaly kettős Brawn-siker született Button, Barrichello sorrendben.

Vázlatosan az elmúlt napokban történtekről: a megbízhatósági problémáktól szenvedő Ferrari engedélyt kapott egy jó kis motorgenerálra, és hát a maranellóiak a McLaren-féle F-csatorna módosított verzióját is tesztelik. Persze senki sem lazsál, a többiek is ilyen-olyan aerodinamikai fejlesztéseket eszközöltek (tengelytáv-növelés, terelőelemek cseréje, reszelése, javítás a súlyelosztáson, satöbbi). Eltűnnek az oldaldobozra szerelt és betiltott visszapillantó tükrök.

A bukmékereknél azzal együtt is Vettel, Alonso, majd Hamilton a legesélyesebb, hogy Button az etalon, a professzori magasságokat ostromló regnáló világbajnok csupán negyedik a fogadóirodák listáján. Az első szabadedzés pénteken 10-kor, a szombati kvalifikáció és a vasárnapi verseny 14 órakor kezdődik.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés