Connect with us
Hirdetés

technokrata

Gőzzel a vasra

Garázs

Gőzzel a vasra

EZ Wash technológia
Autómosás pár liter vízből, gőzzel, zölden, okosan. EZ Wash.

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” – Ez volt Denis Hayes 1970. április 22-én elindított mozgalmának jelmondata. A Föld Napja alkalmából évről évre globális felhívást kapunk. Mivel az autógyárakat (mint nagyüzemi környezetszennyezőket) és az autósokat (mint egyéni környezetszennyezőket) egyaránt megszólítják a kampányban, nem hagyhatjuk szó nélkül az eseményt.

A gőz és a vas a múltban elindította az ipari forradalmat, de ezzel szinte egy időben a környezetszennyezést is. Manapság azonban a környezet-tudatosság elemeiként is felbukkannak: a mérsékelt károsanyag-kibocsátású autók elterjedésétől elindulva, a környezetbarát vagy újrahasznosított anyagok felhasználásán keresztül a járműtisztításig sok-sok részlete van ennek. Íme, az egyik elismerésre méltó, a gőzt hasznosító technológia: az EZ WASH.

Az autómosáshoz vizet kell használnunk, de nem mindegy, mennyit. Az EZ Wash-nál egy autót mindössze 5 liter vízből tisztítanak meg. Hogyan lehetséges ez? A vizet gőz formájában juttatják fel az autó karosszériájára, sőt belső, megtisztítandó elemeire is, majd azokat mikroszálas kendővel törlik le. Lényegében pontosan annyi vizet használnak a mosáshoz, amennyi valójában szükséges, hiszen a feleslegesen lefolyó hatalmas mennyiség nem játszik szerepet a tisztításban más autómosóknál sem. Sőt! Az EZ Wash által használt, speciális mikroszálas törlőkendőkkel mosott autók nagyobb biztonságban érezhetik magukat a karcolásokkal szemben is, hiszen szálszerkezetüknek köszönhetően – ellentétben a szivaccsal – magukba tudják zárni a szennyeződést anélkül, hogy azt tolnák maguk előtt a fényezésen.

A víztakarékosság mellett az EZ Wash más módon is igyekszik a mindennapokban rendkívül fontos higiéniai feladatot, az autómosást a lehető leginkább környezetbarát módon végezni. Tisztító és ápolószerei biológiailag lebomló, környezetbarát szerek, amelyeket hamarosan forgalomba is hoznak mosóikban annak érdekében, hogy azok számára is elérhető legyen, akik nyáron szívesen tisztítják saját kezükkel az autójukat. Környezetbarát szerei nem drágábbak másokénál, viszont csúcsminőségűek, és a környezet megóvása mellett az illatuk is kellemes. Az EZ Wash sok más autómosóval ellentétben az ablaktörléshez is egy speciális szövésű, magasabb árfekvésű, mikroszálas törlőkendőt használ, hogy kevesebb fát vágjanak ki, hiszen ezeket a kendőket hosszú időn keresztül újrahasznosítja, ellentétben a papír törlőkendőt használó kézi autómosókkal.

Az EZ Wash reméli, hogy példamutató magatartásával sikerül követendővé, sőt elvárttá tenni azt, hogy az autótisztítás minél szélesebb körben legyen környezetbarát.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu