Connect with us

Hirdetés

technokrata

Garázs

Egy cuki Ford

Ford Start Concept
Naná, hogy a Fordnak is kell egy aranyos és környezetbarát miniautó. Ígéretes próbálkozás a pekingi Start tanulmány.

Nem mostanában volt rá utoljára példa, hogy a Ford tanulmányautót mutatott be – még a gyár is azzal kezdi sajtóközleményét, hogy végre, három év után igazi koncepciót mutat be. A Start egy városi mini, de még véletlenül sem a Ka utódja, ha valaha lesz belőle valami, akkor egy új dizájnfilozófiának nyithat utat.

Formailag nem sok újat hoz a Start, de kétségkívül nagyon mutatós. Hasonlít ugyan az Audi Metroproject Quattróra, vagyis az A1 tanulmányváltozatára, némi Fiat 500-hatás is felfedezhető benne, de mégis szerethető apróság. LED-es fényszórók és rengeteg üveg jelzi, hogy messze még a sorozatgyártás, de egyelőre nem is gondol rá senki.

A Ford kaliforniai dizájnstúdiója készítette a tanulmányt, a főnök a Lincolnok formavilágáért felelős szakember, Freeman Thomas volt. Belül egy interaktív, 6 colos kijelző az autó lelke, a funkciók nagy része innen vezérelhető, ez a jövő.

Mindennél érdekesebb az autó motorja, ez ugyanis egy szériaközeli, háromhengeres, egyliteres Ecoboost blokk, amely kilométerenkénti 100 gramm alatti széndioxid-kibocsátás mellett 1,6-osokat megszégyenítő teljesítménnyel és nyomatékkal büszkélkedhet. Erről persze nem mondott semmi konrétabbat a Ford, de ami késik, biztosan nem múlik, állítólag ugyanis a Fiestában és az új Focusban is megjelenik majd a motor.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés