Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hamilton fog győzni

Garázs

Hamilton fog győzni

Kínában az F1
Hétvégén a Kínai Nagydíjjal folytatódik az F1-es világbajnokság, a sorozat negyedik, sanghaji futamára is érdemes koránkeléssel készülni.

Mielőtt – végre – Európába látogatna a száguldó cirkusz, Bahrein, Ausztrália és Malajzia után negyedszerre Kínában feszül egymásnak a Forma-1-es mezőny.

Minden jel szerint a McLaren, pontosabban Hamilton sikerére érdemes számítani, hiszen három meccsen eddig három különböző nyertes ünnepelhetett, továbbá a wokingiak csomagja tűnik a leggyorsabbnak egy olyan pályán, mint amilyen a sanghaji (az F-csatorna esete az évad leghosszabb, közel 1,2 kilométeres egyenesével).

Persze az is lehet, hogy a negyedik versenyen egy negyedik istálló diadalmaskodik – szépen illeszkedve a sormintába. Ergó a Ferrari és Alonso, Button és a McLaren, majd Vettel és a Red Bull után Rosberg (vagy Schumacher) és a Mercedes érhet révbe a Nagy Fal árnyékában.

Lehet, hogy a Mercedesen a sor?

Vagy nem. Valószínűleg nem. A Mercedes GP autója egyelőre nem tartozik a legjobbak közé. A Red Bull tempója elképesztő. Vettel kirobbanó formában van. A Ferrari felettébb fogadkozik. A fogadóirodáknál Vettel a favorit (6:4), Alonso első helyére már tisztességesen fizetnek (4:1). A Mercedes győzelme már 20-25-szörös pénzt hozhat a konyhára például a ladbrokes.com oldalán böngészgetve az esélyeket.

Tavaly Vettel látta meg elsőként a kockást Webber és az akkor még Brawn-színekben brillírozó Button előtt. Hétvégén Kínában is eshet, és még valami a koránkelés mellett: az eddigi hat sanghaji versenyt mindig más pilóta nyerte. Az aktuális felhozatalból Alonso, Schumi, Barrichello, Hamilton és ugye Vettel ugrált már a pódium tetején.

Akár a Renault is meglepheti a mezőnyt

Végezetül azt se felejtsük el, milyen szorosan is alakulgat a vb-állás. Egyéniben a még nyeretlen, de megbízhatóan szorgos Massa vezet a stafétát csapattársától, Alonsótól átvéve, de még a hetedik Kubica (Renault) is 9 ponton belül van. A konstruktőri táblán csökkenőben a Ferrari fórja.

A Kínai Nagydíj programja:

Péntek

szabadedzés 4:00
szabadedzés 8:00

Szombat

szabadedzés 5:00
időmérő edzés 8:00

Vasárnap

Futam 9:00



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés