Connect with us
Hirdetés

technokrata

Le az ingyenparkolással!

Garázs

Le az ingyenparkolással!

…gyanútlanul leparkol egy ki tudja, miért, de nem fizetős közterületen, majd dolga végeztével jól nem tud távozni, mert valakik magasról tesznek mindenre!?

Hétköznap délután, Budapest, Felvonulási tér (vagy már más a neve?), mindegy, a lényeg, hogy ingyenes a parkolás, kafa. De mégsem olyan nagyon kafa, ha azt, hogy nem kell fizetni, ergó ellenőrzés sincs, valaki, valakik úgy értelmezik: bármit megtehetnek. Következmények nélkül. Tojva másra, a többi autósra, a felfestésekre, stb. Azt nem tudom, fordított esetben ők hogy viselkednének, képsorozatunk apropójába mindenesetre belefutottunk. Szívni éppenséggel nem szívtunk, csak mások kínjában osztoztunk.

Ők akkor már vagy 30-40 perce vártak, várakozgattak, rendőr és/vagy közterületes hívását fontolgatták, végül egy centizős-padkázós-akadályversenyes kényszerjátékba fogtak. Tudniillik simán, normálisan nem tudták személygépjárművükkel elhagyni a parkolót, mert egy-két magyar és külföldi kolléga nemes egyszerűséggel ott állt meg, ahol kedve szottyant. Útban. Az út közepén.

Át a padkán

Nézze meg képriportunkat a jobb oldali képekre kattintva!

Miért kell ezt? Miért kell ezt így? Igen, olyan ez, mint amikor esik egy kis eső, vagy még csak az se, és a szembejövő vadul ködlámpázik. Vagy az előttünk haladó zárófénnyel gyilkolja szét retinánkat, hogy az akut agysejt-sorvadást ne is említsük. Vagy reflektorral vagy rosszul vagy nem beállított tompítottal támad. Vagy amikor autópályán félelmetes 80-nal autózik határon a kedves adrenalinvadász hol máshol, hát a belső sávban. Mi a terve? Mi a tervük?

Témánkhoz visszatérve: miért kell arra a megállapításra jutni, hogy le az ingyenparkolással?! Hiszen a fizetős helyeken nemigen vetemednek ilyesmikre, félnek a büntetéstől, hogy elszállítják a kocsit, stb. Miért a félelem a mozgatórugó?

Ön tapasztalt már ehhez hasonló bunkóságot? Ha önnel tolna ki egy ilyen parkbetyár, mit tenne?

Kántor István
főszerkesztő



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés