Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem csupán showcar

Garázs

Nem csupán showcar

Nagyon komoly jövője lehet a Genfi Autószalonon kiállított sportos, kompakt, elektromos IBE tanulmánynak, ami mellett az szól, hogy a projekt része egy nagy spanyol gazdasági tervnek, amelynek célja az autóipar elektromos járművek gyártására való átállítása.

Az IBE nem csak azt mutatja meg, hogy milyen lesz a Seatok formája a jövőben, de azt is jelzi, hogy mi hajtja majd azokat. A formát illetően a gyáriak azt mondják, hogy akár ehhez hasonló formát is ölthet a hamarosan bemutatkozó új generációs Leon, de méreteiben biztosan eltér majd az IBE tanulmánytól, ugyanis ilyen arányú autót legfeljebb a sportkocsik között találunk. Az IBE Concept mindössze 3,78 méter hosszú, 1,8 méter széles és 1,22 méter magas. A kocsi orra és tengelytávja hosszú, hátsó túlnyúlása szinte nincs is.

A hajtást illetve annak koncepcióját illetően azért ilyen bátrak és határozottak a spanyolok, mivel az ország elektromos szükségletének 20 százalékát már most megújuló energiaforrásokból, döntően szélerőművek segítségével állítják elő. Ez a spanyolok szerint elegendő lehet ahhoz, hogy néhány év múlva egy tisztán elektromos jármű – például az IBE –  vonzó legyen a vásárlók számára és így nyereséget termeljen.

Az IBE tisztán elektromotoros hajtású, amelynek villanymotorja az autó orrában, míg a lítium-ion akkumulátorok a hátsó részben kapnának helyet. A 102 lóerős teljesítményre és 200 Nm nyomatékra képes elektromotorral nulláról százra 9,4 másodperc alatt gyorsul az IBE, a villanyautó végsebessége pedig 160 km/óra. A lítium-ion akkumulátor tölthető lesz, egy feltöltéssel 50 kilométert tud megtenni az autó tisztán elektromos üzemben, utána kapcsolódik be a munkába a belsőégésű motor.

A tisztán elektromotoros hajtású IBE megjelenése előtt a Seat 2014-ben egy benzines-elektromos hibrid Leonnal jelentkezik.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés