Connect with us

Hirdetés

technokrata

Különleges útitárs 2.

Garázs

Különleges útitárs 2.

Hasznos segédfény
A különleges zseblámpáiról nevezetes amerikai Inova 24/7-es modelljének nem éppen konvencionális a megjelenése.

A rikító sárga, ütésálló polikarbonát készülékházban a megszokott izzólámpát 8 db LED – 4 fehér, 2-2 piros, illetve sárga – helyettesíti. Az őket körülvevő nyolcszögletű, fekete keret elforgatásával választhatjuk az üzemmódokat – takarékos, illetve erős, folyamatos fehér fény; villódzó, vagy SOS – jelzés, szintén fehér fénnyel; háromszínű stroboszkóp – effektus; sárga/piros vészvillogó; átható piros fény. Mivel a 24/7 fénykévéje nem fókuszálható, az erős, fehér fényű üzemmódban is „csak” 10-15 méteres látótávolságra számíthatunk.

Tény, hogy szép számmal akadnak ennél jóval messzebb hordó lámpák – ám a duci Inova más téren jeleskedik. Energiaforrása, a gyári csomagban található (és amúgy meglehetősen drága), speciális CR 123A jelű lítium-elem igen hosszú üzemidőt biztosít: az erős, fehér fényű üzemmódban 6, a takarékos állásban 15, míg az SOS-jelzéssel 100 órán át használhatjuk a 24/7-est! Ráadásul a sokféle kiegészítő univerzális világítóeszközzé teszi: az elemtartóra állítva stabil állólámpaként szolgál, de a hátoldalára szegecselt rugós klipszre húzhatunk mágneses adaptert, nyak-vagy fejpántot. A mellékelt 4 db, felcsavarozható fali tartóelem segítségével az amúgy sötétbe burkolózó pincében/padláson sem lehet gond a sokoldalú Inova elhelyezése.

A 24/7-est egy hétig nyúztuk, fényereje a forszírozott használat ellenére sem mutatott csökkenést – szóval, tényleg takarékosan bánik az energiával. A polikarbonát ház is bírta a strapát: a lámpa vagy féltucatszor esett le (háromszor betonra, kb. 1,5 m magasról…), de néhány karcoláson kívül nem esett baja. A speciális LED–ekre egyébként élettartam-garanciát vállal a gyártó.

Az Inova 24/7 ára az említett tartozékokkal együtt 18 900 Ft.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés