Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bertone Alfát álmodott

Garázs

Bertone Alfát álmodott

Az olasz design stúdiók folyamatosan keresik az Alfa Romeo új forma nyelvét. A látványos eredményeket hozó kihívás egyik terméke a Bertone műhely tanulmánya, amit első körben a genfi közönségen tesztel az olasz gyártó.

Az első ránézésre is egyértelmű, hogy mostanában nem kerül sorozatgyártásba a különös építmény, amelynek formája oldalról talán a tengely kellemes, simogató hullámait juttatják az eszünkbe. Az olaszok látványautójának egyik legfontosabb alkotóeleme az üveg és a műanyag, és ezek fantasztikus játéka a karosszéria teljes egészén. Az autó nem mindennapi futurisztikus külsőt kapott, amelyen – több helyen is – nagy hangsúlyt kapott az Alfa Romeo látványos emblémája. A kerékjárati ívek hangsúlyosak, az alacsonyra nyúló oldalablakokkal és a két szín ügyes áramoltatásával ügyesen rájátszottak a kupés hangulatra. Egyébként a Pandionhoz hasonló formavilággal jelentkezett nemrégiben a BMW Vision Efficient Dynamics tanulmánya is, bár a Bertone tanulmány – legalább is a fotók alapján – letisztultabbnak tűnik.

A kocsi hajtásáról nem sokat lehet tudni, állítólag a 8C Competizione gyönyörűen szóló V8-as motorját használja majd, bár egy ilyen formatervnél nem hiszem, hogy túlságosan fontos lenne a hajtásról beszélni. Hiszen az olasz autókat eddig is és ezután is a formájuk adja el.

Az Alfa Romeo idén ünnepli száz éves fennállását, hiszen a márka 1910. június 24-én született Milánóban. A Pandiont hivatalosan a 100. születésnapjára készíttette az Alfa Romeo, de nem ez lesz az egyetlen, az olasz márka által megrendelt tanulmány Genfben: a két másik legendás stúdió, a Pininfarina és az Italdesign is bemutat egy-egy Alfa tanulmányt, amelyekkel az a nem titkolt célja a FIAT csoportnak, hogy minél több formai megoldást átvezessenek a megújulni készülő  Alfa formanyelvbe.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés