Connect with us

Hirdetés

technokrata

Garázs

Új tenyészet

A névrokonság ellenére nem nagytestvére a VFR 800-nak, ugyanis ez utóbbi egy sport-túra gép, az 1200F pedig egy Road Sport.

Shigeru Takag (Honda Senior Managing Director) a következő bevezetővel indított az első sajtótájékoztatón:

“Meggyőződésünk, hogy az új V4-es blokkal szerelt masinával egy új korszakot indítunk el. Kezdeti képviselője lesz annak az új fajnak, ami a Honda stílusát és milyenségét fogja meghatározni. Ez a motor a tökéletes túragép, amit a Honda ügyfelek mindig is vártak: Egy korszakalkotó gépezetet és több motort a V4-es palettán. Sokak szerint ez a motor fogja majd pótolni, vagy helyettesíteni a VFR 800-t esetleg a Blackbird-et, de ez nem egy olyan termék, ami helyettesít, vagy pótol valamit. Ez egy új faj, egy különleges tenyészetből”

Minden bizonnyal valami nagydologra készülnek Tokyo-ban. Ha ilyen súlyos szavakkal dobálózik Takagi Úr, mint kezdet, meg új faj, meg új tenyészet, akkor mi jön majd ezután? Hatáskeltésben mindig is jók voltak a távol-keletiek, de ezúttal tényleg über alles-t alkottak.

Idén tavasztól már nálunk is kapható az új VFR 1200F fehér, bordó, és szürke színben. Tesztelni is fogjuk, de azért csak ízlelgessük meg, mielőtt a nyergébe pattanunk.

Százhetven lóerő, 130 Nm-es nyomaték, kardán-hajtás és egy teljesen forradalmi formaterv. Az esztétikai élmény és a funkcionalitás netovábbja. Az idomok kettős fala között áramló levegő mérnöki kidolgozottsággal motorhűtő -és stabilizáló hatású egyszerre. Ráadásul sziluettje még egy érdekes X-formát is kölcsönöz a mocinak, megosztva ezzel a rajongók táborát. A blokk elhelyezése, aszimmetrikus kialakítása és tömege a súlypont optimalizálását szolgálja. A hármas tagolású műszerfal, a felnik, a kipufogódob kialakítása és az új világító testek a motoron, mint apró, szemet gyönyörködtető részletek, elkápráztatnak minden motorfiliást.

A vetélytársak (BMW K 1300S, Yamaha FJR 1300, Kawasaki GTR 1400) magasra teszik a mércét. Vajon az új kecske képes lesz ezt megugrani?



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés