Connect with us

Hirdetés

technokrata

Stuttgart szerint a jövő

Garázs

Stuttgart szerint a jövő

A Genfi Autókiállításon a Mercedes-Benz bemutatja azt az F800 Style elnevezésű tanulmányát, amelynek külső formavilága leginkább a CLS-t idézi, ugyanakkor elénk tárja a német márka jövőbeli elképzeléseit..

Az F800 Style nem csak formailag, hanem technikailag is kijelöli a Mercedes útját, hiszen a tetszetős design alatt a jövő technológiája rejtőzik. Ilyen pl. a plug-in hibrid és üzemanyag-cellás erőátviteli rendszerek következő generációs HMI (Human Machine Interface) egysége.

Multi-Drive Platform-nak  hívja a Mercedes azt az erőátviteli rendszert, amely magába foglalja a hálózati töltést igénylő és a hidrogén-üzemanyagcellás megoldást is. Az elektromos feltöltéssel kb 600 km tehető meg, ezt egészíti ki az üzemanyag cellás rendszer által megtehető további 30 km. Mindezt károsanyag kibocsátás nélkül!

A Mercedes ebben a tanulmányban oly mértékben lekicsinyítette az üzemanyagcellát és tömbösítette az elektromotorral, hogy ezáltal beépíthetőek lettek a motorháztető alá. Ennek köszönhetően öt kényelmes hely marad az utastérben.  

Az F800 Style hibrid egységét egy 299 lóerős, 3,5 literes, V6-os közvetlen befecskendezéses benzinmotor és egy 80 kW teljesítményű elektromotor képezi, melyet beintegráltak a 7 fokozatú váltóba és persze van egy 10 kWh tárolókapacitással bíró lítium-ion akkumulátor is, melynek segítségével az F800 Style akár 120 km/h-s sebességre is képes elektromos üzemmódban. A benzinmotorral kiegészítve pedig a végsebessége akár 250 km/h is lehet, mindössze 68 g/km-es emissziós érték mellett.

A teljesen elektronikus üzemhez a 100 kW-os elektromotor 289 Nm-es nyomatékot produkál, hidrogén üzemanyag cellás rendszerrel és lítium-ion akkumulátorral.

A Mercedes ígéretet tett arra, hogy a két technológiát ötvöző alternatív erőforrások hamarosan sorozatgyártásba kerülnek.

Várakozások szerint az új S500-as fogja megtestesíteni mindazt, amit a plug-in hybrid technológia terén kidolgozott a német gyár.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés