Connect with us

Hirdetés

technokrata

Baltával kupét?

Garázs

Baltával kupét?

Amerika leggyorsabb limuzinjának kompresszoros nyolchengeres motorja mostantól kupé karosszériával is elérhető lesz. A CTS-V Coupé az M6-os BMW kihívójaként érkezik.

A GM nyilvánosságra hozta az új CTS-V Coupé legfontosabb számait. Az autó a négyajtós CTS padlólemezére épül, a tengelytáv így megmaradt, igaz, az autó 5 centiméterrel rövidebb és 5 centivel alacsonyabb is, míg a hátsó nyomtáv 1 centivel szélesebb. A coupé hátsó nyomtávja szélesebb a limuzinnál, ezáltal még jobb kezelhetőséget kínál a pilótának, ugyanakkor a 2+2 személyes utastér nagyjából ugyanannyi helyet kínál, mint a négyajtós változat, csak a fejtér kisebb az alacsonyabban húzódó tető miatt. Kívülről eltérő hűtőmaszkjáról és 19 colos könnyűfém kerekeiről ismerhető meg a legsportosabb Cadillac.

Az újdonság ugyanazt a 6,2 literes, kompresszoros V8-ast kapta, amely a szedánban is dolgozik, és amelynek csúcsteljesítménye 556 lóerő, legnagyobb nyomatéka pedig 747 Nm, amely nyomaték a hátsó kerekekre részlegesen önzáró differenciálművön keresztül jut el. A valaha létezett leggyorsabb Cadillac 3,9 mp alatt gyorsul 100 km/órás tempóra. Ezekkel a paraméterekkel a 2+2 üléses kupé, tehát egy M6-os BMW-t maga mögé utasít. Alapáron hatsebességes manuális váltóval szerelik, de természetesen automata is elérhető hozzá. A bivaly erős coupé megkapta a Cadillac állítható keménységű lengéscsillapító rendszerét is.

A CTS-V Coupe  forgalmazása a nyár elején kezdődik. A kocsi alapára az USA-ban 62 000 dollár lesz.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés