Connect with us

Hirdetés

technokrata

Indul a Startup Plastic Surgery program 2021-es kiadása

Startup Plastic Surgery

E-Környezetvédelem

Indul a Startup Plastic Surgery program 2021-es kiadása

Indul a Startup Plastic Surgery program 2021-es kiadása

Magyar Greentech Startupok a műanyag újragondolásáért

A Klímainnovációs Közösség idén újra megszervezi a Startup Plastic Surgery inkubációs programot.

A programra olyan magyar startupok jelentkezését várja, amelyek megoldást nyújtanak a műanyag által okozott környezeti és egészségügyi kihívásokra. A program során kiválasztott legígéretesebb projektek gyorsított eljárású lehetőséget kaphatnak az MFB csoporthoz tartozó Hiventures inkubációs befektetési programjában, ahol 15 millió forintos befektetésben részesülhetnek. A programra június 30-ig lehet jelentkezni.

A Startup Plastic Surgery inkubációs program célja, hogy innovatív zöld ötleteket támogatva csökkentse a klímaváltozás negatív hatásait. A Startup Plastic Surgery a műanyag teljes életciklusában megjelenő innovációs megoldásokra fókuszál.

A négy hónapos program alatt a résztvevők a gyorsított eljárású befektetési lehetőség mellett folyamatos üzleti coachingban és iparág fókuszú szakmai támogatásban részesülnek a műanyaghasználatot vagy műanyag alapanyag újragondolását megcélzó ötleteik továbbfejlesztéséhez. A Klímainnovációs Közösség tapasztalt coachai, valamint a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetség szakmai mentorai segítik a startupok munkáját annak érdekében, hogy az ötletből versenyképes és gazdaságilag életképes vállalkozás jöhessen létre. A program végén a legjobb csapatok akár 15 millió forintos befektetést is kaphatnak, a Hiventures inkubációs befektetési programján keresztül. A program további szponzorai a Nestlé Hungária Kft., a Mastercard, a KPMG, valamint a PANNON Pro Innovációs Kft. A szponzorok szakmai hozzájárulása és pénzügyi támogatása segítségével valósul meg az idei program, valamint külön kihívásokat is megfogalmaztak a műanyagipar zöldítésére vonatkozóan.

A Klímainnovációs Közösség 2013 óta több mint 200 startupot támogatott, de még számos kiaknázatlan terület rejlik, ahol innovatív ötletekből született piacképes üzleti megoldásokra van szükség. A Klímainnovációs Közösség egyedi startup programjára olyan ötleteket várnak, amelyek az alábbi innovációs területeken nyújtanak megoldást:

  • Műanyag-helyettesítő termék fejlesztésére vonatkozó innovációk pl. élelmiszercsomagolóanyag innováció;
  • Műanyag előállítás, újrahasznosítás, újrahasználat során felmerülő folyamatinnováció vagy üzleti modell innováció;
  • Új technológiák alkalmazása a műanyagot felhasználó szektorokban, különös tekintettel az élelmiszeriparra és vendéglátásban;
  • Műanyag termékek használatával kapcsolatos fogyasztói szokások megváltoztatására vonatkozó törekvések.

Az inkubációs program bármilyen fázisban lévő startup jelentkezését várja, egészen az ötletfázistól az üzleti terv vagy akár a prototípus meglétéig.

A Klímainnovációs Közösség az elmúlt évek során több mint 1500 óra coaching és mentoring támogatást biztosított a támogatott startupok számára, illetve 1 millió eurónyi vissza nem térítendő támogatást osztott szét a legjobb csapatok között.

A Startup Plastic Surgery program befektetői partnere az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures, amely Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb és legaktívabb kockázati tőkealapjaként, Európai Uniós és saját forrásból támogatja a teljes magyar vállalkozói ökoszisztémát, finanszírozást biztosítva az ötletfázistól egészen a nagyvállalati beruházásokig. Ebben a folyamatban szakmai támogatójuk a Magyar Fejlesztési Bank Zrt.

A Nestlé Hungária, mint vezető élelmiszeripari vállalat célja, hogy valamennyi csomagolóanyagát körforgásban tartsa. Ennek fontos elemeként a cég vállalta, hogy 2025-re valamennyi csomagolóanyagát újrahasznosíthatóvá vagy újrahasználhatóvá alakítja át, de emellett csökkenti a felhasznált csomagolóanyag mennyiségét, újratölthető, visszaváltható csomagolásokat vezet be, valamint támogatja a helyi, piaci hulladékgazdálkodási infrastruktúrák hatékonyabbá tételét és a fogyasztók edukációját is a témában. E munka teljesítéséhez folyamatosan kutatják az együttműködési lehetőségeket és innovációkat kifejezetten az élelmiszeripari megoldások területén.

A Mastercard a vendéglátóhelyek egyszerhasználatos műanyag felhasználásának csökkentését és a környezetbarát alternatívák felkutatását helyezte fókuszba a Startup Plastic Surgery program szervezőivel közösen.

A KPMG, mint a Klímainnovációs Közösség hosszútávú inkubációs partnere, idén szakmai támogatásával is hozzájárul a programban résztvevő csapatok sikeréhez.

A startupok 2021. június 30-ig jelentkezhetnek a Startup Plastic Surgery programra.

Van egy jó ötleted a műanyaghasználat, a műanyag alapanyag újragondolására?

A Startup Plastic Surgery programba olyan startup ötleteknek segítünk megvalósulni, amelyek megoldást nyújtanak a műanyag által okozott környezeti és egészségügyi kihívásokra.

A Klímainnovációs Közösség egyedi startup programjára olyan ötleteket várunk, amelyek az alábbi innovációs területeken nyújtanak megoldást:

  • Műanyag helyettesítő termék fejlesztésérevonatkozó innovációk pl. élelmiszercsomagolóanyag innováció;
  • Műanyagelőállítás, újrahasznosítás, újrahasználat során felmerülő folyamatinnovációvagy üzleti modell innováció;
  • Új technológiákalkalmazása a műanyag szektorban, különös tekintettel az élelmiszeriparra és vendéglátásban;
  • Műanyag termékek használatával kapcsolatos fogyasztói szokások megváltoztatására vonatkozó törekvések.

Jelentkezési határidő a programba: 2021. június 30.

Jelentkezés és további információt ITT találsz.

További E-Környezetvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés