Connect with us

Hirdetés

technokrata

80%-kal nagyobb termelékenység a 3D nyomtatásban

dmg

Ipar

80%-kal nagyobb termelékenység a 3D nyomtatásban

80%-kal nagyobb termelékenység a 3D nyomtatásban

A DMG MORI Additive automatizálási technológiával erősíti a szelektív lézerolvasztást.

„Célunk, hogy additív gyártási gépeinkkel elérjük a CNC-gépek magas szintű érettségét”

– magyarázza Dr. Vino Suntharakumaran, a DMG MORI Additive GmbH ügyvezető igazgatója.

A vállalat nem áll messze ennek a célnak az elérésétől a LASERTEC 30 DUAL SLM készülékkel, amely 80%-kal növeli a termelékenységet. A Festo céget fejlesztési partnerként vonták be a feladatba. A beépítésre kész automatizálási megoldásnak köszönhetően az inertgáz atmoszféra precízen kezelhető. 

A DMG MORI Additive LASERTEC 30 DUAL SLM a porágyban történő szelektív lézerolvasztással (SLM) történő additív gyártás zászlóshajója. Rendkívül összetett alkatrészeket állít elő funkcióintegrációval, belső, szorosan kontúrozott hűtőcsatornákkal, és az azonnal rendelkezésre álló, sorozatgyártású anyagokból készült prototípusoknak köszönhetően csökkenti a termékfejlesztési időt. A két nagy teljesítményű, 600 W-os lézer, amelyek mindegyike a teljes munkaterületet lefedő letapogatási mezővel rendelkezik, akár 90 cm³/óra gyártási sebességet tesz lehetővé.

Gyorsabb és biztonságosabb pormodulcsere

További előnyök: a kettős lézerrendszer 80%-kal növeli a termelékenységet az egylézeres rendszerhez képest. A gyors anyagcserét biztosító, rePLUG nevű pormodul automatizálja a porkezelést. A por inertgáz-atmoszférában történő újrafeldolgozása biztosítja a nagyobb hatékonyságot és a zárt anyagkörforgásnak köszönhetően a munkahelyi biztonságot. A pormodullal kevesebb mint két óra alatt, szennyeződés nélkül lehet váltani a különböző anyagok között.

Egy másik újítás az állandó szűrőrendszer, amely az anyagtól függetlenül működik, és a fémporok automatikus passziválásának köszönhetően új szintű tartósságot és munkahelyi biztonságot kínál. Mivel a beépítési hely aktívan hűtött, a felhasználók korábban eltávolíthatják a kész alkatrészeket, és így gyorsabban előkészíthetik az új munkákat. Az eredmény a termelékenység további növekedése.

A szelektív lézerolvasztással (SLM) történő additív gyártás zászlóshajója a porágyban: a DMG MORI Additive LASERTEC 30 DUAL SLM. Az előtérben Dr. Vino Suntharakumaran, a DMG MORI Additive ügyvezető igazgatója (jobbra) beszélget.

Technológiai gáz teljes ellenőrzés alatt

A technológiai gáz atmoszférája döntő szerepet játszik. Fontos, hogy a nyomás és az oxigéntartalom szűk határok között maradjon, hogy az alkatrészek magas minősége biztosítva legyen.

„A Festo automatizálási megoldása segített itt áttörést elérni” – mondja Suntharakumaran. A megoldás egy olyan egységből áll, amely a munkakamrát inert gázzal tölti fel. Az additív gyártás során csak a biztonságos inertgáz-légkör biztosítja a stabil folyamatokat. „Ezt teszik lehetővé az áramlás- és nyomásszabályozás innovatív termékei, amelyeket a Festótól kapunk”

– teszi hozzá a 3D szakértő Suntharakumaran.

A Festo telepítésre kész komplett megoldása egy szerelőlemezből áll, amelyre EtherCAT buszcsatlakozású VTUG szelepszigetet, VZQA tömlőszelepet, MS4 levegőelőkészítő egységet és VEAB arányos nyomásszabályozót építenek. A VTUG szelepsziget mind pneumatikus, mind szabályozástechnikai szempontból megfelel a követelményeknek. A VZQA tömlőszelep pontosan szabályozza az argon inertgázt és a gázkeverék kiürítését a tisztítási folyamat során.

Innovatív automatizálási megoldás

A VEAB arányos nyomásszabályozó kompakt kivitele mellett pontos és dinamikus szabályozási jellemzőkkel bír. Ezek a szelepek nagy pontosságú, akár 20 l/perc áramlásszabályozást biztosítanak alacsony hiszterézissel, nagy ismétlési pontossággal és alacsony energiafogyasztással. A közvetlen működtetésű piezoelemek arányos jellemzői stabil és megbízható szabályozást és fokozatmentes nyomásfelfutást biztosítanak. Az MS4 levegőelőkészítő egység moduláris felépítésű és alkatrészei szabadon kombinálhatók. Ezek közé tartoznak a nyomásszabályozók, a biztonsági funkcióval ellátott be/kikapcsoló és lassú feltöltő szelepek, szűrők, nyomás- és áramlásérzékelők, légszárítók, érzékelők és olajozó egységek. Ez azt jelenti, hogy minden feladatra van megoldás.

Minden alkalmazott automatizálási termék alkalmas inert gázokhoz.

„Ez a megoldás szűk határok között tartja a nyomást és az oxigéntartalmat”

– teszi hozzá a 3D nyomtatási szakértő. A munkaterület feltöltéséhez szükséges idő lerövidítésével a ciklusidőt is felére csökkenti.

A szimulációs szoftverek is keresettek

A Festo szolgáltatásai nem korlátozódnak az automatizálási megoldások szállítására. A cég szakemberei a gép fejlesztésében is részt vettek. A Festo megfelelő szimulációs szoftverével és mérnöki eszközeivel az automatizálási komponenseket már a korai szakaszban be lehetett ágyazni a gépbe és a fejlesztési folyamatokba, és így már korán a megoldás részévé váltak.

A DMG MORI a világ egyik vezető szerszámgépgyártó vállalataként tovább bővíti technológiai vezető szerepét.

„Ezért fontos nekünk, hogy innovatív partnerekkel fogjunk össze. A Festo ilyen partner számunkra, mert a pneumatikus és elektromos automatizálási technológia gyártójaként a jövő témáira összpontosítva dolgozik, ahogyan az a bionikus megfogókban vagy a Festo AX digitalizációs megoldásában is látható”

– magyarázza Suntharakumaran. Így mindketten közösen keresnek további megoldásokat a munkaigényes tevékenységek automatizálására.

www.festo.hu/


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Ipar

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés