Connect with us
Hirdetés

technokrata

Miért fontos az ipari gépek rendszeres karbantartása?

gépszervíz cosa

Ipar

Miért fontos az ipari gépek rendszeres karbantartása?

Miért fontos az ipari gépek rendszeres karbantartása?

Az ipari gépek nélkülözhetetlen eszközök a gyártási és termelési létesítményekben. Kritikus szerepet játszanak a nyersanyagok formázásában, darabolásában és késztermékekké alakításában. Megbízhatóságuk és hosszú élettartamuk biztosítása érdekében azonban ezek a gépek rendszeres karbantartást igényelnek. Ebben a cikkben megvitatjuk azokat az okokat, amelyek miatt elengedhetetlen a prés-, csiszoló- vagy lemezmegmunkáló gépek állapotának rendszeres vizsgálata.

Fokozott hatékonyság és termelékenység

A rendszeres gépszerviz biztosítja, hogy ezek a nagy teljesítményű szerszámgépek az elvárásoknak megfelelően működjenek. Ezzel nagymértékben hozzájárulhatunk a termelési folyamatok hatékonyságának növeléséhez. Ha a gépeket ütemezett időközönként karbantartják, azok gyorsan, pontosan el tudják végezni a feladatokat, aminek köszönhetően minden esélye megvan a termelési ráta növekedésének.

Hosszabb gép-élettartam

Az ipari fémmegmunkáló gépek drága befektetések. Lelkiismeretes karbantartással meghosszabbíthatjuk ezeknek a berendezéseknek az élettartamát és megelőzhetők a meghibásodások.

Egy ellenőrzés alkalmával még időben azonosíthatók az esetleges problémák és kijavíthatók, mielőtt azok komoly gonddá válnának. Így elkerülhetők a költséges javítások vagy a gépek idő előtti cseréjének szükségessége.

Megnövekedett biztonság

Az ipari gépek különösen veszélyesek lehetnek, ha nincsenek megfelelően karbantartva. Egy présgép például több ezer tonnával is képes nyomni – gondoljunk csak bele, mekkora kockázata lehet egy súlyos balesetnek a gépkezelőre nézve, ha véletlenül meghibásodik!

Az ütemezett felülvizsgálatok alkalmával kiszűrhetők az elhasználódott vagy sérült alkatrészek, amelyeket ki kell cserélni. Emellett annak ellenőrzésére is alkalmas, hogy a gépek valóban a megengedett értékhatárokon belül üzemelnek-e, vagy hogy az egyes elemek – például a biztonsági szelep vagy a fék-kuplung vezérlés – megfelelően működnek-e.

Lecsökkent állásidő

A meghibásodások és a váratlan javítások termelési késedelmet, rosszabb esetben pedig akár többnapos leállást is okozhatnak. A rendszeres karbantartás csökkenti a meghibásodások esélyét, és még üzemzavar beállta előtt beazonosíthatók a rendellenességek. Ezzel hatékonyan megelőzhetők a gyártási fennakadások, a határidők elmulasztása és a nyereség csökkenése.

A COSA gépszerviz legfőbb célja a gyártási folytonosság biztosítása: legyen szó prés-, csiszoló- vagy lemezmegmunkáló gépek időszakos karbantartásáról és eseti szervizeléséről, beüzemeléséről, szerszámvédelem kiépítéséről vagy eredeti gyári alkatrészek beszerzéséről és beszereléséről, tapasztalt technikusokból álló csapatukra minden körülmények között számíthat.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Ipar

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés