Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mesterséges intelligencia, robotok, üzlet a háború után – erről szólt az idei Trust Summit

E-gazdaság

Mesterséges intelligencia, robotok, üzlet a háború után – erről szólt az idei Trust Summit

Mesterséges intelligencia, robotok, üzlet a háború után – erről szólt az idei Trust Summit

Shane Tusup és Balogh Petya „Fuckup” sztoriztak a rendezvényen.

Évről évre egyre több robot és drón található a Trust Summit konferencián, ahová idén is a Bastion Group hozta el a legújabb innovációkat. A biztonsági és fertőtlenítő robotok mellett megjelentek a robotkutyák is, amelyek hatalmas sikert arattak, de nagyon népszerű volt a permetező drón és a szelfi robot is egy másik kiállító jóvoltából. A konferencia másik fő témája a mesterséges intelligencia volt, amelyről pódium beszélgetést is tartottak, ebben Hajós István biztonsági és robotika szakértő is részt vett.

Április.20.-án rendezték a VII. Trust Summit konferenciát a Groupama Arénában, ahol számos cégvezető és üzletember volt kíváncsi a legfrissebb újdonságokra. Az esemény minden évben a legkiemelkedőbb cégvezetői inspirációs és networking konferencia, amelynek idei szlogenje az „Urald a változást!” volt. A Trust Summit immár hagyományosan a legjelentősebb szakemberek és cégvezetők tapasztalatait, gondolkodásmódját, inspiráló történeteit, kézzelfogható megoldásait kínálja élménygazdag és gyakorlati formátumokban.

Versenyt futottak a robotkutyák

A Trust Summit keretein belül a Bastion Group ügyvezetőjét, Hajós Istvánt két témában is felkérték: a mesterséges intelligencia (MI) témájában – amely egyre inkább befolyásolja az üzleti életet – Deliága Ákos, Bessenyei István és Ocskay László társaságában tartottak pódiumbeszélgetést, a délután folyamán pedig egy robot bemutatóval egybekötött workshopon próbálhatták ki a résztvevők a robotok irányítását. A nagyon népszerű robotkutya mellett biztonsági és fertőtlenítő robotok is láthatóak voltak, de bemutattak egy hatalmas, permetező drónt is a Bastion Group partnercége, a Clue Drone jóvoltából.

„Nagyon jól éreztem magam a konferencián, úgy érzem, évről évre színvonalasabb. A Trust Summit folyamatosan fejlődik és egyre többen látogatnak ki rá”

– mondta Hajós István, aki kitért a robotbemutatóra is.

„A robotok története mellett megismerhettük azok típusait és érdekes statisztikákat is hallhattunk. Sokan nem is gondolták volna például, hogy Kína csak az ötödik helyen áll a világ robotsűrűségi rangsorában, míg az első helyet Dél-Korea foglalja el. Az egyik legnépszerűbb program azonban az volt, amikor a workshop végén a résztvevők kipróbálhatták, irányíthatták a robotokat, sőt, két robotkutya még versenyt is futott egymással.”

Az idei kihívások: a háború és a mesterséges intelligencia

Gangel Péter a bizalmi kör alapítója szerint a cégvezetőknek nagy szüksége van az effajta rendezvényekre, hiszen itt találkozhatnak azokkal a megoldásokkal igazán, amelyek az évről-évre megújuló kihívások ellen segítenek felvértezni a vállalkozásokat.

„Az idei év kihívása egyértelműen a háború és a mesterséges intelligencia térhódítása volt. Ezzel a rendezvénnyel az a célunk, hogy a cégvezetőket inspiráljuk és a legjobb megoldásokat kínáljuk a számukra ahhoz, hogy ezekkel a kihívásokkal megbirkózzanak. Az egyik mottónk idén az volt, hogy aki szeret sétálni, az messzebbre jut, mint aki a célért sétál. Azt hiszem, hogy ez nagyon jól összefoglalja, mit jelent cégvezetőnek lenni ebben a kihívásokkal teli világban. Sokszor hajlamosak vagyunk elfelejteni, miért is küzdünk, ám az ilyen alkalmak remek lehetőséget kínálnak arra, hogy egymással találkozva és egymást inspirálva találjunk vissza azokhoz a motivációs erőkhöz, amik miatt elindultunk ezen az úton”

– fejtette ki Gangel Péter, a Bizalmi Kör alapítója.

A nap két fő előadása Shane Tusup és Balogh Petya, az NNG alapítója voltak, akik a rendezvény úgynevezett „Fuckup stories” részében beszéltek arról, hogy a sikerhez vezető út során sokszor könnyű elbukni, ám a kudarcnak nem feltétlenül kell együtt járnia a feladással. Balogh Petya ritka őszinteséggel beszélt arról, hogy az első házasságát feláldozta a vállalkozásaiért, míg Shane Tusup az üzleti szárnypróbálgatásairól sztorizott a maga igazi amerikai módján.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés