Connect with us

Hirdetés

technokrata

Időt és pénzt nyernek a cégeknek a dobozzáró gépek

dobozzáró

Ipar

Időt és pénzt nyernek a cégeknek a dobozzáró gépek

Időt és pénzt nyernek a cégeknek a dobozzáró gépek

Egyre népszerűbb a műanyagot nem használó ragasztószalag

Nagy sebességű kartondobozzáró gépekkel akár másfélszeresére is növelhető egy vállalkozás egy időegység alatt lezárt dobozainak a száma, miközben a csomagolószalag optimalizálja a ragasztószalag beszerzési költségeit, ezáltal a folyamat jóval költséghatékonyabbá válik.

Magyar Kálmán, az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. ügyvezetője arról beszélt, a tökéletes gép kiválasztásában fontos szempont, hogy milyen terméket szeretne az adott cég csomagolni és meghatározni, melyik a legalkalmasabb dobozzáró technológia a számára, ezért érdemes a döntést megelőzően szakértővel egyeztetni.

A termékeket értékesítő cégek számára napjainkban már nélkülözhetetlen, hogy a legprofibb és legkorszerűbb csomagolástechnikai eszközökkel dolgozzanak, hiszen a házhoz szállítás népszerűsége a koronavírus-járvány kirobbanása óta töretlen, és egyelőre elképzelhetetlen egy trendforduló ebben a tekintetben.

Mindez azt is jelenti, hogy a vállalatoknak egyre több összekészített pakkot kell dobozokba csomagolniuk nap, mint nap annak érdekében, hogy a futárszolgálatok azt probléma- és sérülésmentesen tudják kivinni a megadott címre.

Magyar Kálmán, az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy a piac lekövette a csomagszállítások iránti megnövekedett igényt, és olyan korszerű dobozzáró gépekkel tudnak dolgozni a vállalatok, melyek nemcsak a minőséget garantálják, hanem még pénzt is megtakarítanak a számukra.

„A dobozzáró gépek a kézi ragasztószalag felhordással ellentétben mindig egységes hosszban és a doboz közepén történik a ragasztás. Csak egy réteg ragasztószalag csíkot helyeznek a doboz tetejére és aljára, mely kézi felhordás esetén akár több rétegből is állhat. Emellett a dobozzárás gépesítése keskenyebb ragasztószalag használatát teszi lehetővé. Ráadásul a nagyobb tekercses kiszerelésben vásárolt ragasztószalag méterára jelentősen kedvezőbb, mint a kisebb kiszerelés ára. Így az akár milliós összegű beszerzési költségeket optimalizálhatjuk”

– mutatott rá a szakember.

Konzultáljunk, mielőtt gépet választunk

Hozzátette, mivel a végső csomagolás megjelenése letisztultabb és reprezentatívabb lesz, jó benyomást is tehetünk a vásárlókra, akiknek az lesz az első benyomása, hogy egy igényes cégtől rendelte meg a kívánt terméket. Ráadásul csökken az ügyfélreklamációk száma és az azokkal járó többletköltségek is minimalizálhatóak.

Magyar Kálmán kiemelte: a dobozzáró gépek megbízhatóbb dobozzárást nyújtanak, mely az áruk szállítói csomagolása során biztonságosabbá teszi az árukezelést is. Példaként említette, hogy egyre népszerűbbé válik egy régebb óta ismert dobozzáró technika, amely egy papír alapú enyvezett, műanyagot nem használó ragasztószalag. Ez a megoldás nemcsak környezetbarát, de erősebben is ragad a dobozra és biztonságosabb.

„A tűzőkapcsok és különböző ragasztók használata károsíthatja a terméket a csomagolás során, de ennek esélye a gépek alkalmazásával nullára redukálható. A dobozzárógépek csökkentik továbbá annak az esélyét, hogy a kezelő megsérüljön és a munkahelyi balesetek okozta kieséseket pótolni kelljen”

– fogalmazott.

Kérdésre válaszolva elmondta, a nagy sebességű kartondobozzáró gépekkel akár másfélszeresére is növelhetjük a vállalkozás egy időegység alatt lezárt dobozainak a számát. Tehát amellett, hogy rengeteg pénzt spórolhat meg a cég, jóval hatékonyabbá is tud válni, ami hosszútávon szintén profitnövelő tényező lehet.

Magyar Kálmán végezetül közölte, a kartondobozok lezárására célirányozott gépek nagyon változóak. Az optimális megoldás kiválasztásában fontos szempont, hogy milyen terméket szeretnénk csomagolni, éppen ezért érdemes ellátogatni az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. üzemébe, ahol megtekinthetők a gépek működés közben. Itt egy konzultáció során megvizsgálják az érdeklődő partner csomagolandó termékét, a termelési kapacitást és az üzemi körülményeit, melyek alapján a szakemberek javasolnak megoldást az elvégzendő feladathoz.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Ipar

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés