Connect with us

Hirdetés

technokrata

A fémmegmunkálás új dimenziói: Messer Hegesztés- és Lézertechnológiai Innovációs Fórum

Ipar

A fémmegmunkálás új dimenziói: Messer Hegesztés- és Lézertechnológiai Innovációs Fórum

A fémmegmunkálás új dimenziói: Messer Hegesztés- és Lézertechnológiai Innovációs Fórum

A hegesztés, vágás és additív gyártási technológiák újdonságai kerülnek terítékre 2022. november 22-én a Messer Hegesztés- és Lézertechnológiai Innovációs Fórumon, a szakma neves szakértőinek előadásában. A szakmai nap során többek között a Bay Zoltán Kutatóintézet előadójától megtudhatjuk, miért nehezebb lézersugárral rezet hegeszteni, mint acélt, a svéd University West magyar professzorával a jövő repülőit hajtó hidrogén üzemanyagtartályok gyártástechnológiai kihívásait tárhatjuk fel, a TEQBALL képviselői pedig bemutatják, hogyan lehet fémipari technológiákkal az olimpiáig rúgni a labdát. A Messer hegesztéstechnikai szakértője, Halász Gábor az idei hazai és nemzetközi szakmai vásárokról hoz összefoglalót a fémipari gáztechnológiákra fókuszálva.

Az érdeklődő szakemberek november 15-ig jelentkezhetnek az eseményre, melyen a részvétel térítésmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Az Innovációs Fórum kísérő programja egy szakmai kiállítás (kiállítók: TRUMPF, REHM Hegesztéstechnika, CROWN/CLOOS, Flexman Robotics, TEQBALL, BAYATI, Igm Robotrendszerek, Vector Steel), és egy látványos Teqball bemutató.


Időpont: 2022.11.22. (kedd)

Helyszín: Hotel Aquaworld, 1044 Budapest, Íves út 16. (Amazonas terem, 1. emelet)

Jelentkezés: az esemény weboldalán lehet regisztrálni. Jelentkezési határidő: 2022. november 15.


RÉSZLETES PROGRAM:

Miért nehezebb lézersugárral rezet és alumíniumot hegeszteni, mint acélt?
Előadó: Dr. Buza Gábor – Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.
Az e-mobilitás fejlődése a jó elektromos vezetőképességű anyagok (réz és ötvözetei, alumínium és ötvözetei) lézersugaras hegesztése iránti minőségi és termelékenységi igény növekedését indukálja. Miért és milyen nehézségeket jelent a hegesztendő anyag megváltozása acélról rézre, vagy alumíniumra?

Hegesztett fém üzemanyagtartályok kriogén folyékony hidrogén tároláshoz a jövő repülőgépei számára
Előadó: Dr. Adonyi János, Senior Professor – University West, Trollhättan, Sweden
A hidrogén a jövő egyik fenntartható és környezetbarát repülőgép-üzemanyaga lehet, ha előállítása, forgalmazása és tárolása biztonságosan és költséghatékonyan kivitelezhető. Az előadás kifejezetten a hidrogén -253 °C-on folyékony formában (LH2) történő tárolásának fémes megoldásával foglalkozik, a szigetelt, hegesztett belső tartály különböző alumíniumötvözetekből készül, valamint a vizsgálat részét képezi a rozsdamentes acél és egy titánötvözet is. A svéd West University által vezetett, kihívásokkal teli nemzetközi munkába kapunk betekintést.

A hidrogén okozta károsodások különböző fajtái
Előadó: Varbai Balázs – BME Anyagtudomány és Technológia Tanszék
A hidrogéné a jövő, de addig számos kihívással kell megküzdeni a szakembereknek. Az előadásban összefoglalásra kerülnek a tudomány mai állása szerint a hidrogén okozta károsodások különböző fajtái és az ellenük való védekezés lehetőségei.

Ívek találkozása – Fémipari technológiákkal az olimpiáig 
Előadó: Hertling Zsolt és Palásthy István –  TEQBALL Kft.
TEQBALL sikertörténet – a cég bemutatása, sportszergyártás fejlesztése, jövőbe mutató technológiák, lézervágás, automata robothegesztés. Messer lézergázok és hegesztési védőgázok alkalmazása a TEQBALL-nál.

Autogéntechnikai fejlesztések és újdonságok – kézi lángvágó eszközök és hordozható lángvágó gépek
Előadó: Lutz Sohler, Messer Cutting Systems – angol és magyar nyelven
Messer Cutting Systems autogén fejlesztéseinek bemutatása. Kézi lángvágó eszközök TABLECUT, PORTACUT, SECATOR 2, három technológia (láng, plazma, hegesztés) egy gépen.

Védőgázok az additív gyártáshoz – áttekintés és ajánlások 
Előadó: Dr-Ing  Dirk Kampffmayer – Messer SE & Co. KGaA- Welding Department – angol és magyar nyelven
Additív gyártáshoz használatos eljárások és az alkalmazható védőgázok összefoglalása. Az elmúlt évek kutatás-fejlesztési projektjeiből szerzett gyakorlati tapasztalatok megosztása.

Újdonságok és fejlesztések a hegesztés, vágás és additív gyártás területén
Előadó: Halász Gábor – Messer Hungarogáz Kft.
Az elmúlt időszak bezártságát követően ismét megrendezésre kerülnek a nemzetközi szakvásárok. Az előadásban a hegesztés, vágás és additív gyártás legfrissebb újdonságait gyűjtöttük össze, ebből készítettünk egy válogatást.

JELENTKEZÉS:
Az Innovációs Fórumra az esemény weboldalára kattintva lehet regisztrálni. Jelentkezési határidő: 2022. november 15. További információ a marketing@messer.hu email címen elérhető.

További Ipar

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés