Connect with us

Hirdetés

technokrata

A nyersanyagtól a palackig, nagy nyomás alatt

Festo nagynyomású pneumatika 2022

Ipar

A nyersanyagtól a palackig, nagy nyomás alatt

Nagynyomású laboratórium a Festo-nál: itt fejlesztik a nagynyomású pneumatika alkatrészeit 40 bar nyomásig a PET-palackok gyártásához, a lineáris és rotációs gépek palackfúvási folyamataihoz (Kép: Festo SE & Co. KG)

A nyersanyagtól a palackig, nagy nyomás alatt

A Festo nagynyomású pneumatikát fejleszt a digitalizált gyártáshoz

A nagynyomású pneumatikával felszerelt palackfúvógépek állomásonként óránként 1000-től közel 3000-ig terjedő darabszámot érnek el a PET-palackok gyártása során. A siker kulcsa a szelepek és szeleptömbök segítségével történő pontos vezérlés, valamint a megfelelő sűrítettlevegő-előkészítés. Az ehhez szükséges eszközöket a globális szolgáltatásokkal együtt a Festo szállítja, a tervezőmérnöki eszközöktől az üzemeltetésig.

Az automatizálási technológia globális szereplője több mint tíz éve fejleszti átfogó termékkínálatát a nagynyomású pneumatikához akár 40 bar nyomásig. A termékek ideálisak a PET-palackok lineáris és forgó gépekben, fúvóformázással történő gyártásához. A vállalat esslingeni központjában dolgozó fejlesztőmérnökök saját nagynyomású laboratóriumot használnak, ahol a pneumatikai termékeket minősítik. A termékeket a Festo Esslingen közelében található scharnhauseni üzemében gyártják és tesztelik a nyomástartó berendezésekről szóló irányelvnek megfelelően. A felhasználó biztos lehet benne, hogy egyaránt megkap minden szükséges jóváhagyást és a “Made in Germany” minőséget.

Gépi tanulás a monitorozáshoz

Jelenleg a Festo fejlesztői digitalizált nagynyomású alkalmazásokat és más intelligens részegységeket dolgoznak ki a monitorozáshoz. A Festo AX gépi tanulási szoftver is szerepet játszik ebben, mivel a gépi adatokat felügyeli és elemzi. Emellett segít a gyártási folyamatok optimalizálásában és az értékes erőforrások megtakarításában, ezzel nagyobb fokú fenntarthatóságot és energiahatékonyságot biztosítva.

A felügyelet során gyűjtött adatok egy kezelőfelületen keresztül elemezhetők, így az egyes szelepek, vagy – a hatókör függvényében – akár egész rendszerek állapota is nyomon követhető. A rendszer a gépek állapotának monitorozásán felül támogatja a megelőző karbantartást is.

festo nagynyomású pneumatika

Nagynyomású szeleptömb: pontos vezérlés a nagynyomású pneumatika rendszerhez – a Festo szeleptömbjével (Kép: Festo SE & Co. KG)

Testre szabott megoldások a nagynyomású pneumatikához

A nagynyomású pneumatikus termékek átfogó standard választéka a kis és nagy térfogatáramú levegő előkészítésére alkalmas moduláris egységekkel, nyomásszabályozókkal, szűrőkkel, be- és kikapcsoló szelepekkel és arányos szelepekkel nem hagy kívánnivalót maga után, ha a palackfúvógépek fejlesztéséről van szó. A Festo a standard termékpalettán kívül testre szabott levegőelőkészítő egységeket és szeleptömböket is fejleszt egyedi célgépekhez.

A pneumatikus és elektromos automatizálás teljes körű szolgáltatójaként a Festo a teljes gyártósort mozgásba tudja hozni, az előformázástól a raklapozásig. A Festo az alkalmazási területtől függően gyárt szelepszigeteket, vezérlőszekrényeket, hajtásokat, vezérlőblokkokat, nagynyomású pneumatikai termékeket vagy rendszermegoldásokat.

2021 végén a Festo megkapta a “Customer Centric” díjat a Sidel csoporttól. Az italtöltő rendszerek egyik legjelentősebb gyártója így ismerte el a Festo dolgozóinak fáradhatatlan elkötelezettségét az értékesítés, a gyártás, az ellátási lánc és a fejlesztés területén a szállítási képesség biztosítása érdekében.

www.festo.hu/drink


A nagynyomású pneumatika témakörhöz ajánljuk korábbi cikkünket: A mesterséges intelligencia felszínre hozza az adatkincseket

További Ipar

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés