Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Bosch Rexroth a mobil munkagépek villamosítására koncentrál

bosch rexroth

Ipar

A Bosch Rexroth a mobil munkagépek villamosítására koncentrál

Fokozott együttműködésre törekednek: Ming Jiang (jobbra), a BRUSA HyPower igazgatótanácsának elnöke és Thomas Donato, a Bosch Rexroth AG igazgatóságának mobil hidraulika üzletágért felelős tagja.

A Bosch Rexroth a mobil munkagépek villamosítására koncentrál

A haszongépjárművek vezető hidraulika szakértője az e-mobilitás úttörőjébe invesztál; mindkét fél fokozott együttműködésre törekszik a mobil munkagépek elektromos hajtásainak fejlesztése és értékesítése során

A Bosch Rexroth AG kisebbségi részesedést szerzett a BRUSA HyPower AG-ban, és fokozott együttműködésre törekszik a mobil munkagépek piacán.

A BRUSA HyPower termékeivel a Bosch Rexroth kibővíti a mobil munkagépek villamosítására kifejlesztett eLION termékportfólióját, és lehetővé teszi az ügyfelek számára az elektromos hajtásarchitektúrák gyors és egyszerű megvalósítását. Ennek eredményeként az építőiparban és a mezőgazdaságban, a logisztikában vagy a kommunális szolgáltatásokban használt haszongépjárművek helyi károsanyag-kibocsátás nélkül működhetnek – ezáltal környezetbarátabbak és csendesebbek. A Bosch Rexroth 2022. július 4-én részesedést szerzett a BRUSA HyPowerben. Mindkét fél megállapodott abban, hogy a befektetés összegét bizalmasan kezeli.

A CO2-kibocsátás jelentős része az építkezéseken, a kikötőkben vagy a bányákban végzett munka során keletkezik, a Bosch Rexroth ezért a mobil munkagépek villamosítására koncentrál. A Bosch Rexroth az eLION termékcsaláddal a haszongépjárművek villamosításához szükséges alkatrészek átfogó portfólióját kínálja. Az eLION termékcsalád 80 motorváltozatot foglal magában, teljesítmény és méret szerint skálázva, tartalmazza a megfelelő hajtásokat, invertereket, szoftvermegoldásokat és a legkorszerűbb hidraulikát. A jövőben a BRUSA HyPower DC/DC átalakítói és beépített töltői tökéletesen kiegészítik ezt a széles választékot.

„A fenntartható, helyi károsanyag-kibocsátás nélkül működő mobil munkagépek irányába mutató trend jó növekedési lehetőséget jelent számunkra. 2030-ra a haszongépjárművek mintegy 30 százaléka elektromos lesz – közös piaci jelenlétünkkel további, mintegy 1,5 milliárd eurós piaci volument célzunk meg”

– mondta Thomas Donato, a Bosch Rexroth AG igazgatóságának mobil hidraulika üzletágért felelős tagja.

„A Bosch Rexroth az iparág legszélesebb választékát kínálja, egymáshoz tökéletesen illeszkedő komponensekkel. A haszongépjárművekkel végzett munkát és azok vezetését még tovább szeretnénk optimalizálni, ezért a BRUSA HyPower fontos partner számunkra.”

Ming Jiang, a BRUSA HyPower igazgatótanácsának elnöke hozzáteszi:

“Együttműködésünk révén az ügyfelek igényeit még inkább ki tudjuk elégíteni, és a fejlesztési időt is csökkentjük. Töltőink és DC átalakítóink funkcionalitás és működés szempontjából zökkenőmentesen a Rexroth termékportfóliójába integrálhatók. Az alkalmazások széles skáláját fedjük le, amiből a haszongépjárművek gyártói profitálnak.”

A BRUSA 1985 óta fejleszt nagy teljesítményű komponenseket elektromos hajtású járművekhez, kizárólag lakossági felhasználásra. A 2021-ben kivált BRUSA HyPower AG elektromos energiaátalakító rendszerekre specializálódott, és jelenleg mintegy 220 munkatársat foglalkoztat. A svájci vállalat a Bosch Rexroth számára mobil gépekben való használatra fejleszt és gyárt hatékony és robusztus termékeket.

A tranzakció keretében két ismert pénzügyi befektető is kisebbségi részesedést szerzett a BRUSA HyPowerben.

További Ipar

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés