Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az LG megkapta a Det Norske Veritas biztonsági robotvezérlési tanúsítványt

Ipar

Az LG megkapta a Det Norske Veritas biztonsági robotvezérlési tanúsítványt

Az LG megkapta a Det Norske Veritas biztonsági robotvezérlési tanúsítványt

A világon most először adtak ki ISO 13849-1 tanúsítványt mobil kiszolgálórobotok számára, ezzel az LG megerősíti vezető szerepét a robotbiztonsági technológia terén

Az LG Electronics (LG) a világon elsőként kapta meg az ISO 13849-1 tanúsítványt a mobil kiszolgáló robotokban használt biztonsági vezérlőmoduljára.

A norvégiai székhelyű, nemzetközileg akkreditált regisztráló és minősítő szervezet, a Det Norske Veritas (DNV) által kiadott tanúsítvány az LG robotokba szánt fejlett biztonsági vezérlőire vonatkozik.

Az LG újonnan kifejlesztett biztonsági vezérlője a legmagasabb szintű üzembiztonságot és megbízhatóságot biztosítja a robotok számára azáltal, hogy aktívan kezeli azok beállításait, valamint valós időben figyeli azok szenzoraitól érkező jeleket, és bármilyen kockázat észlelésekor lelassítja vagy leállítja az eszközt.

Az LG egyetlen modulból álló biztonsági vezérlője jelentős előnnyel rendelkezik a hagyományos kontrollerekhez képest, ugyanis könnyen adaptálható az egyes robotok egyedi specifikációihoz, illetve az egyes ügyfelek egyedi igényeihez.

Korábban a gyártóknak minden egyes legyártott robot esetében a funkcionális biztonság összes szempontját elemezniük és értékelniük kellett, de az LG fejlett vezérlőmoduljának köszönhetően erre már nincs szükség. A várakozások szerint ez a megoldás elősegíti majd, hogy a dél-koreai társaság a korábbiaknál is gyorsabban tanúsíttathassa és vezethesse piacra a jól ismert LG CLOi ServeBot és LG CLOI GuideBot sorozatok új kiszolgáló robotjait.

A gyorsan változó robotikai iparág vezető szereplőjének számító LG a kitartó innováció évtizedei alatt rengeteg adatot és know-how-t halmozott fel. A vállalat számos, egyebek közt szállodák, kórházak és éttermek számára optimalizált robotmegoldást vezetett be, kihasználva többek közt az autonóm vezetési rendszerek, érzékelők, mesterséges intelligencia és kamerák területén kiépített sokszínű technológiai képességeit.

A vállalat a közelmúltban jelentette be, hogy az egyik legnagyobb dél-koreai csomagküldő céggel, a CJ Logisticsszal együttműködve kifejlesztett LG CLOi CarryBot bevezetésével belép az újgenerációs logisztikai robotok piacára.

Mivel az autonóm robotok mind az iparban, mind a fogyasztók kiszolgálásában egyre elterjedtebbek, a robotbiztonsági technológia mind nagyobb jelentőséggel bír” — mondta Dr. Baek Seung-min, az LG Electronics fejlett robotikai laboratóriumának vezetője. Jelentős technológiai képességeinkre és az alkalmazott robotika terén szerzett valós tapasztalatainkra támaszkodva élen járunk ezen a kritikus területen, így a legmagasabb szintű funkcionális biztonságot nyújthatjuk az autonóm robotok következő generációja számára.”

További Ipar

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés