Connect with us

Hirdetés

technokrata

Óriás méretű, precíz SLA 3D nyomtatás

Form 3L 3D nyomtatás

Ipar

Óriás méretű, precíz SLA 3D nyomtatás

Óriás méretű, precíz SLA 3D nyomtatás

A nagyméretű, ám részletgazdag SLA 3D modellek házon belüli gyártása  már nem jelent akadályt az új Formlabs Form 3L nagyformátumú 3D nyomtatóval. Legyen az kisméretű elemek gyors sorozatgyártása vagy egy akár 33,5 x 20 x 30 cm méretű, magas minőségű modell 3D nyomtatása, a Formlabs régóta várt, legújabb nyomtatója nem hagy cserben senkit. A Form 3L nagyméretű SLA 3D nyomtató mostantól elérhető a FreeDee Kft. kínálatában mind teszt nyomatok készítésére, mind bérszolgáltatás keretén belül. 

Példátlanul nagy, plug-n-play sztereolitográfia

Ez az elérhető árú berendezés ipari minőségű, gyors additív gyártásra lett tervezve. A jól ismert Form 3 nyomtatóhoz képest ötször nagyobb munkatérrel rendelkezik, pontosan 33,5 x 20 x 30 cm a berendezés munkatere, a 250 mW teljesítményű lézerből pedig kettő került bele. Levilágító egysége (LPU) igen precíz, lencsék és tükrök összetett rendszere garantálja a pontos és megismételhető folyamatot. Az LPU-n belül a galvanométer a nagy sűrűségű lézersugarat Y irányba pozícionálja, keresztül haladva így egy térszűrőn, egy hajlított és egy parabola tükörre irányítva a lézersugarat. Ennek köszönhetően a lézernyaláb mindig merőlegesen érkezik az építő felületre, ami a korábbi generációs Formlabs gépekhez viszonyítva még jobb eredményt biztosít.

Széles alapanyag választék

A Formlabs felhasználói tábora számos általános felhasználású és speciális tulajdonságokkal bíró alapanyag között válogathat. A funkcionális műgyantáktól az általános célú anyagokon át a kiégethetőig számos lehetőség közül lehet választani. A Form 3L óriási munkatere dupla alapanyag ellátást is kíván: két tartály biztosítja a zökkenőmentes gyártási folyamatot minden feladat számára. A Formlabs SLA gépek közös kazetta rendszerének köszönhetően a különböző alapanyagok a kisebb Form 3 és a nagyobbik Form 3L nyomtatóval is kompatibilisek.

Felhasználási lehetőségek 

Végtelen alkalmazási lehetőségek közül választhat a Form 3L segítségével. Minőségben való megalkuvás nélkül gondolkodhat és nyomtathat nagyban. Változatos ipari felhasználási lehetőségek közé tartoznak például a különböző gyártástámogató és megfogó eszközök, funkcionális prototípusok széles skálája, nagyméretű és komplex geometriájú modellek és makettek, amelyek részletes felülettel kell rendelkezzenek.

Az évek óta innovatív szikla- és hegymászó, valamint síelő felszereléseket gyártó Black Diamond cég például olyan nagyméretű prototípusok házon belüli gyártásával spórolt meg jelentős összegeket, mint sisakok,  csákányok vagy lapátok. Ezeknél az elemeknél lényeges szempont, hogy a végső forma kézbe fogva megközelítse a végtermék érzését.

Korábban kénytelenek voltak kiszervezni a modellek gyártását, amely egy modell esetén 425$ költséggel járt, és nagyjából egy hetet vett igénybe. Jelenleg maximum három nap alatt képesek előállítani ugyanezt a modellt mindössze 70 dolláros költségen házon belül. Nem beszélve a fejlesztés idejének csökkenéséről, hiszen a tervezőcsapatok azonnal megkezdhetik a további finomítást, ha elkészült a nyomat. Ezáltal összesen három hónap alatt térült meg számukra a Form 3L berendezés.

Állandó minőség

A Form 3L berendezés megteremti az egyensúlyt a költséghatékonyság és a prémium minőség között. Rendkívül magas színvonalú alkatrészeket gyárt, miközben sima felületet és finom részleteket biztosít számunkra a sztereolitográfia eljárása révén:

Sima felszínek: A Form 3L berendezéssel nyomtatott modellek a csiszolt, fröccsöntött elemek simaságát idézik.

Állandó pontosság: A lézerek és tükrök rendszere biztosítja az egységes nyomtatási minőséget az XY irányú 25 mikronos felbontásért a teljes munkaterületen.

Nagy áttetszőség: A pontos réteg regisztráció révén az áttetsző anyagok minden eddiginél tisztábban nyomtathatók, utólagos felületkezelés nélkül, azonnal nyomtatás után érhetőek el kiváló eredmények.

Ha felkeltette érdeklődését a Form 3L berendezés és szeretne meggyőződni saját szemével a nyomatok minőségéről, ne habozzon és rendeljen minta nyomatot a FreeDee csapatától.

További Ipar

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés