Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mondjunk nemet a PET-re és váltsunk inkább aludobozra!

aludoboz

E-Környezetvédelem

Mondjunk nemet a PET-re és váltsunk inkább aludobozra!

Mondjunk nemet a PET-re és váltsunk inkább aludobozra!

A PET palackok kezelhetetlen mennyisége miatt a műanyagszennyezettség kritikus méreteket öltött, így mindenkinek meg kell hozni a megfelelő döntést annak érdekében, hogy ne károsítsuk tovább a környezetünket és a saját egészségünket.

A megoldás egyszerűbb, mint gondolnánk, hiszen Magyarországon a világon az egyik legjobb minőségű és a legszigorúbban ellenőrzött a csapvíz.

Azért persze a kedvenc üdítőitalainkról sem kell lemondanunk, válasszuk a mértéktelen fogyasztás helyett a pohárnyi adagnak megfelelő aludobozos italokat! Ezzel egyszerre teszünk az egészségünkért és a környezetünkért is.

A PET palack a legszennyezőbb csomagolás, mert az újrahasznosítása költséges és korlátozott, arról nem is beszélve, hogy a lebomlási ideje 400 év! Az eldobott műanyagok nemcsak a vizek és az erdők élővilágát veszélyeztetik, hanem mikroműanyagok formájában a szervezetünkbe is bekerülnek.

Hat magától értetődő érv az aludoboz mellett:

  1. Végtelenszer újrahasznosítható – az aludoboz 100 százalékban, bármennyiszer és gazdaságosan újrahasznosítható. Ha szelektíven a megfelelő helyre dobjuk ki, már 60 nap múlva újra aludobozként foghatjuk a kezünkben.
  2. Biztonságos – az aludoboz a legnagyobb védelmet nyújtó csomagolás, hiszen a fény 92 százalékát visszaveri, kizárja a szennyeződéseket, az oxigént és a baktériumokat, és ezzel megóvja a külső hatásoktól a benne lévő folyadékot. Azzal, hogy a felnyitás után nem lehet újra visszazárni, elkerülhetjük, hogy illetéktelenek észrevétlenül beletegyenek valamit az italunkba.
  3. Tartósítószermentes – az aludobozban lévő italt hőkezeléssel, azaz pasztőrözéssel is lehet tartósítani, ezért a legtöbb aludobozos italban egyáltalán nincs mesterséges tartósítószer.
  4. Egyszerre megiható – a 250ml-es aludoboz egy pohárnyi mennyiségnek felel meg, amit egyszerre meg lehet inni, így a benne lévő ital nem veszít az élvezeti értékéből. Ez a praktikus kiszerelés nem sarkall szükségtelen túlfogyasztásra, így túlzott cukorbevitelre sem.
  5. Felhasználóbarát – hamarabb lehűl, és hosszabban tartja hidegen az italt, így tovább élvezhetjük annak frissítő hatását.
  6. Gazdaságos – a használt aludobozokért még pénzt is kaphatunk, ha visszavisszük a nagyobb hipermarketek gyűjtőautomatáiba.

További E-Környezetvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés