Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tudománnyal és innovációval a füstmentes jövőért

E-Környezetvédelem

Tudománnyal és innovációval a füstmentes jövőért

Tudománnyal és innovációval a füstmentes jövőért

Rangos budapesti innovációs konferencián mutatta be tudományos kutatásainak irányait a Philip Morris International

Az innováció és a technológiai fejlődés életünk minden területére hatással van, így a dohányzás világa is radikális átalakuláson megy keresztül, és alapjaiban változik meg mindaz, amit a dohányzásról gondolunk.

190408094459_img_0073

A PMI svájci k+f központjában olyan füstmentes dohányzási alternatívák fejlesztése folyik, amelyek kiküszöbölik az égést, így lényegesen kevesebb káros és potenciálisan káros anyagot szabadítanak fel, mint ami a cigaretta füstjében található.

Egyre nagyobb figyelem irányul a dohányzással kapcsolatos ártalmak csökkentésére, és ebben ma már a dohányipari cégek is aktív szerepet vállalnak. Nem véletlenül volt ez a központi témája a PMI Science előadásának is:

Milyen hatással van ma a tudomány és technológia a dohányzókra és a társadalomra?”

– tette fel előadásában a kérdést Gizelle Baker, a Philip Morris kutatás-fejlesztési központjának tudományos programigazgatója múlt hét pénteken, a Várkert Bazárban rendezett think.BDPST innovációs konferencián.

A füstmentes technológiák tudományos kutatásáról tartott előadásában a kutatónő leszögezte:

„A dohányzás káros, a leszokásnál pedig nincs jobb alternatíva, ezért az ártalomcsökkentés leghatékonyabb módja nyilvánvalóan az, ha teljesen felhagyunk a dohány és nikotintartalmú termékek használatával.”

 A nemzetközi szervezetek felméréseiből egyértelműen látszik azonban, hogy a helyzet nem ilyen egyszerű. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint ma világszerte több mint 1 milliárd ember dohányzik, és ez a szám a szervezet előrejelzései szerint 2025-ig nem is fog érdemben változni. Magyarországon ez a probléma több mint 2 millió embert érint.

Azok a felnőtt dohányzók, akik a cigaretta kevésbé káros alternatíváit keresik, megérdemlik, hogy megfelelő hozzáférést és tájékoztatást kapjanak. A tudomány és a technológia fejlődésének köszönhetően most érkezett el annak az ideje, hogy alapjaiban változzanak meg a dohányzók számára kínált lehetőségek. Kutatóként az is feladatom, hogy a kutatásaink eredményeit megosszam, hiszen minden érintett csak a megfelelő információk birtokában tud felelős döntést hozni

hangsúlyozta a PMI Science tudományos ismeretterjesztési vezetője.

190408094934_img_0226

A think.BDPST konferencián teljes volt az egyetértés abban, hogy minden eddiginél nyitottabb gondolkodásra és az innovatív technológiák integrálására van szükség. A PMI Science tudományos programigazgatója előadása végén azt is hangsúlyozta: a dohányipari-, tudományos- és egészségügyi szereplők összefogásával, a kutatási módszertanok és eredmények megosztásával, transzparenssé tételével a füstmentes innovációknak komoly népegészségügyi és társadalmi hatása is lehet, hiszen ezekkel a dohányzók is tehetnek valamit annak érdekében, hogy csökkentsék a dohányzás ártalmait saját maguk és a környezetük számára is.

A PMI hosszú távú célja változatlanul az, hogy teljesen felhagyjon a cigaretták értékesítésével, és minden erőforrását a füstmentes technológiák kutatására és fejlesztésére fordítsa.

Philip Morris International

A Philip Morris International elkötelezett a füstmentes jövő mellett. A vállalat az elmúlt tíz évben több mint 6 milliárd dollárt fordított a füstmentes technológiákkal kapcsolatos kutatásokra és fejlesztésekre.

További információ a vállalat kutatás-fejlesztési központjának honlapján elérhető: https://www.pmiscience.com/

További E-Környezetvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés