Connect with us

Hirdetés

technokrata

Léteznek olyan szélturbinában működő adatközpontok, melyek szinte nulla káros anyagot bocsátanak ki

E-Környezetvédelem

Léteznek olyan szélturbinában működő adatközpontok, melyek szinte nulla káros anyagot bocsátanak ki

Léteznek olyan szélturbinában működő adatközpontok, melyek szinte nulla káros anyagot bocsátanak ki

Az energiahatékony Fujitsu PRIMERGY szervereket és ETERNUS tárolókat tartalmazó adatközponti infrastruktúra minimális hűtési és energiaigénnyel rendelkezik.

A Fujitsu szerver- és tárolótechnológiájával működik a világ egyik első, közel nulla kibocsátású adatközpontja egy németországi szélturbinában. A WestfalenWIND IT német áramszolgáltató WindCORES kezdeményezése keretében létrejött új hosztingmegoldással a Fujitsu SELECT partnere, a Green IT – Das Systemhaus rendkívül fenntartható és költséghatékony felhőszolgáltatásokat nyújthat ügyfeleinek.

A WestfalenWIND IT által kidolgozott WindCORES közel nulla kibocsátású, 3. szintű adatközpont a németországi Paderbornban működik. Hozzájárul annak a német tervnek a megvalósításhoz, melynek értelmében az egész ország környezetkímélő, fenntartható energiaellátásra kíván átállni, miközben a felhőszolgáltatások iránti növekvő igényt is kielégíti. A szélturbinában működő adatközpont koncepciója képes ellensúlyozni a vállalatok digitális átalakítása miatt megnövekedő CO2-kibocsátást.

A Fujitsu adatközpontban használt energiahatékony Fujitsu PRIMERGY szerverei és ETERNUS tárolórendszerei fontos szerepet játszanak az energiafogyasztás csökkentésében. Továbbfejlesztett energiagazdálkodási funkcióik minimumra szorítják a teljes áramfelvételt, emellett nagy hatékonyságú komponensekkel, pl. egyenáram-váltakozóáram átalakítókkal és a legújabb generációs hűtési technológiával dolgoznak. A kis energiaigény és a szélturbina által termelt olcsó áram együtt számottevő megtakarítást jelent az ügyfelek számára. Így a Fujitsu partnere versenyképes áron kínálhatja felhőalapú szolgáltatásait, ráadásul környezetkímélő módon és közel nulla CO2-kibocsátással működhet.

„A vállalatok egyre inkább elvárják szállítóiktól, hogy mind a kínált szolgáltatások jellege, mind pedig szállításuk módja terén legyenek innovatívak. A Fujitsuval közösen kidolgozott és a környezetbarát WindCORES adatközpontból nyújtott virtualizált szolgáltatásokra épülő megoldással a Green IT saját környezettudatos elveihez hűen tud választási lehetőséget és költséghatékony megoldásokat kínálni ügyfeleinek. A vállalat így az új ‘zöld felhő’ kialakításán munkálkodó szolgáltatóknak is példát mutat”

– nyilatkozta Dave Hazard, a Fujitsu EMEIA-régióbeli viszonteladói és közvetlen értékesítésért felelős alelnöke.

„Fenntartható, energiahatékony és gazdaságos IT-megoldásokkal szeretnénk ellátni ügyfeleinket. Sajnos az adatközpontok többsége jelentős mennyiségű fosszilis forrásból származó vagy atomenergiát használ, és dízel üzemanyagú generátorokkal hidalja át az áramszüneteket. A WestfalenWIND IT által kínált WindCORES megoldás kézenfekvő választás számunkra a szinte teljesen karbonsemleges szolgáltatások bevezetéséhez. A Fujitsu energiahatékony hardvereinek és dedikált támogatásának köszönhetően a szolgáltatások árát is rendkívül versenyképesen tudjuk megszabni”

– mutatott rá Christian Hoffmeister, a Green IT informatikai vezérigazgató-helyettese.

„A szélturbinák tornyaiban általában bőséges hely áll rendelkezésre az IT és infrastruktúra-berendezések számára, ami lehetőséget biztosít a jövő elosztott, kis kibocsátású adatközpontjainak kiépítésére. A WindCORES segítségével a Green IT-hez hasonló szállítók új, differenciált felhőszolgáltatás-portfóliót kínálhatnak ügyfeleiknek, az ügyfelek pedig ráadásként az alacsony energiaköltség, a fenntarthatóság és a kisebb széndioxid-kibocsátás előnyeit is élvezhetik”

– tette hozzá dr. Gunar Schomaker, a WestfalenWIND IT Csoport társalapítója.

A kezdeményezés összhangban áll az ENSZ fenntartható fejlődési céljaival

A Fujitsu által a WindCORES projekthez nyújtott támogatás összhangban áll az ENSZ mindenki számára jobb és fenntarthatóbb jövő megteremtését szolgáló fenntartható fejlődési céljaival (SDG). Ezek a célok a klímaváltozással és a környezet pusztulásával kapcsolatos globális kihívásokkal kapcsolatosak. A kilencedik cél például a fenntartható iparosítást – „hibatűrő infrastruktúra kiépítését, befogadó és fenntartható iparosítást és az innováció előmozdítását” – szolgálja.

További E-Környezetvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés