Connect with us

Hirdetés

technokrata

A UPC segítségével gyermekek is adományozhattak rászoruló, vagy beteg társaik részére

E-Környezetvédelem

A UPC segítségével gyermekek is adományozhattak rászoruló, vagy beteg társaik részére

A UPC segítségével gyermekek is adományozhattak rászoruló, vagy beteg társaik részére

Összesen 57 zsák, vagyis közel 7000 darab plüssfigura gyűlt össze annak a jótékonysági akciónak a keretében, amelyet a UPC Magyarország tatabányai munkatársai indítottak a helyi gyermekkórház és a hátrányos helyzetű családok támogatására.

A gyűjtésbe több helyi általános iskola is bekapcsolódott, így az adományok egy jelentős részét a város legfiatalabb lakói gyűjtötték össze beteg, vagy nehéz helyzetben élő kortársaiknak. A UPC mindemellett 4 televíziókészüléket is adományozott a tatabányai Szent Borbála Kórháznak, azzal a céllal, hogy segítsék a Gyermek- és Csecsemő Osztály gyógyító munkáját, illetve a gyermekek és szüleik számára megkönnyítsék a kórházi tartózkodás nehéz időszakát.

upoc

A jótékonysági akciót a UPC tatabányai üzletének munkatársai indították el még májusban, amikor a Vértes Agóra Nonprofit Kft-vel közösen arra kérték a vásárlókat, hogy az otthon már nélkülözhető plüssfigurákat vigyék el az erre a célra kihelyezett gyűjtőládába, hogy ezzel segítsék a helyi gyerekkórházban ápolt betegeket, illetve a környéken élő hátrányos helyzetű családokat. A hatalmas plexidoboz rövidesen kicsinek bizonyult, mert a városban hamar elterjedt a híre az kezdeményezésnek, és néhány hét alatt több ezer játékot ajánlottak fel a cég ügyfelei. A gyűjtésben a helybéli felnőttek mellett gyerekek is részt vettek. A sárberki Általános Iskola második osztályos tanulói – azon túl, hogy személyesen vitték el az adományokat a UPC üzletbe – még egyedileg dekorált csomagolást is készítettek az ajándékoknak. A jótékonysági akcióhoz – amelyben összesen 57 zsákra való plüssfigura gyűlt össze – más városokból is csatlakoztak a UPC munkatársai és ügyfelei. Az adományokat közvetlenül a Korház kapja, de egy részük a Tatabányai Családsegítő Szolgálat, a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete, és a Mésztelepi Óvoda segítségével juttatják el a rászorulókhoz.

A UPC mindemellett 4 tévékészüléket is adományozott a tatabányai Szent Borbála Kórháznak, azzal a céllal, hogy segítsék a Gyermek- és Csecsemő Osztály gyógyító munkáját, illetve a gyermekek és szüleik számára megkönnyítsék a kórházi tartózkodás nehéz időszakát. Dr. Lőke János, a Szent Borbála kórház főigazgatója az intézmény nevében megköszönte az adományokat és elmondta, hogy 3 tévét a Gyermek- és Csecsemő Osztály azon részein helyeznek el, ahol állapotuk miatt a gyermekek leginkább el vannak különítve társaiktól és családjuktól, míg a negyedik, nagyobb készüléket újszülöttfigyelő monitorként használja majd a Korház csecsemőosztálya.

Medgyessy Gergely, a UPC Magyarország PR vezetője az adományok átadásakor elmondta:

„A UPC Falakon Át Program keretében jelenleg is országszerte nyolc kórházat és további öt intézményt látunk el különböző telekommunikációs eszközökkel és szolgáltatásokkal, annak érdekében, hogy segítsük a beteg gyermekek mielőbbi gyógyulását, valamint szüleik számára is megkönnyítsük a kórházban várakozással töltött időt. A mostani adományozás is kitűnően illeszkedik ehhez a közel két évtizede futó társadalmi felelősségvállalási programunkhoz. Arra pedig különösen büszke vagyok, hogy kollégáink kezdeményezéséhez nemcsak a UPC segíteni vágyó munkatársai és ügyfelei, hanem a város lakossága, diákjai, illetve más intézmények és cégek is csatlakoztak, így helyi önkéntes akciónk egy országos közösségi megmozdulássá vált.”

További E-Környezetvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés