Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elindult a közönségszavazás az E.ON versenyén! Keresik az ország legjobb fenntarthatósági projektjét

E-Környezetvédelem

Elindult a közönségszavazás az E.ON versenyén! Keresik az ország legjobb fenntarthatósági projektjét

Elindult a közönségszavazás az E.ON versenyén! Keresik az ország legjobb fenntarthatósági projektjét

A mosható pelenka népszerűsítésétől, a környezeti neveléssel egybekötött matekblogon át a zöld diákparlamentig

Célegyenesbe érkezett az energiavilág „Oscar-díjaként” emlegetett E.ON Energy Globe díj idei magyarországi versenye. Február 28-ig a közönség 5 kategóriában szavazhat kedvenc, innovatív környezetvédelmi megoldást bemutató jelöltjére a www.energy-globe.hu/szavazas oldalon. A szavazók között 4 db Iphone X készüléket sorsolnak ki.

 energy-g4

A második E.ON Energy Globe Magyarország díj célja, hogy hozzájáruljon a környezet- és energiatudatos szemlélet népszerűsítéséhez és nyilvánosságot biztosítson a leginnovatívabb hazai fenntarthatósági és energiatudatos kezdeményezéseknek.

A beérkezett több mint 200 pályaműből a Nobel-díjas klímakutató, Ürge-Vorsatz Diána klímakutató által vezetett független szakmai zsűri választotta ki a 10 döntős pályázót, akik közül a közönség szavazhatja meg a kategóriák nyerteseit. Az E.ON Energy Globe Magyarország díj átfogó nyertese képviseli majd hazánkat a rangos nemzetközi döntőben.

energy-glob3

A „Vállalkozás” kategóriában az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet hazai ökogazdálkodást támogató kutatóhálózata, illetve a TETT Jövőnkért Egyesület Textilmami mosható pelenkákat népszerűsítő projektje közül választhatnak a szavazók.

Az „Önkormányzat” kategóriában a Nagypáli Önkormányzat zöld falufejlesztési programja és a budapesti 12. kerületi Hegyvidéki Önkormányzat közösségi energia-megtakarítási programja verseng a szavazatokért.

Az „Épület” kategóriában az Archikon Építészeti Kft. által tervezett Meséskert Óvodára, az ország első minősített passzívház óvodájára és a Kistelegdi 2008 Építészeti Iroda pécsi munkájára, egy intelligens lakóházra lehet szavazni.

A „Jövő generációja” kategóriában a Katica Tanya zöldenergiával működő, a gyerekeket környezetettudatosságra nevelő élményközpontra és a Babako Egyesület veszprémi Zöld Diákparlament kezdeményezésére adhatják le voksaikat az érdeklődők.

Az „Egyéni kezdeményezés” kategóriában Burgmann Nóra „Zöld Matek” elnevezésű, a környezeti nevelést matekfeladatokkal ötvöző blogja, és Békési Anna, Anna in the mirror című fenntartható divatról szóló blogja közül választhat a közönség. A döntős projektek részletes leírása a www.energy-globe.hu/szavazas oldalon érhető el.

energy-gl2

A kategórianyertesek a fenntarthatósághoz, az energiatudatossághoz és az innovációhoz kapcsolódó díjakat vehetnek át az ünnepélyes díjátadón 2018. május 7-én Budapesten, a Várkert Bazárban. A verseny fődíja egy 100% elektromos Nissan LEAF autó, melyet az átfogó nyertes vihet majd haza.

A szavazás részletei, valamint minden további információ elérhető a verseny honlapján: www.energy-globe.hu

További E-Környezetvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés