Connect with us

technokrata

Hatalmas sikert arat a Tesla legújabb elektromos kamionja

E-Környezetvédelem

Hatalmas sikert arat a Tesla legújabb elektromos kamionja

Hatalmas sikert arat a Tesla legújabb elektromos kamionja

A Budweiser nem lacafacázott, rögtön rendelt is belőle negyven darabot

Észak-Amerika leghíresebb sörgyára a Budweiser úgy döntött nem csak beáll a sorba, hanem annak legelejére, mint egyfajta zászlóhordozó kíván a a szmog elleni csatába indulni és nagy nyilvánosság előtt, büszkén jelentette be, hogy ők lesznek az első cég, akik elektromos kamionokkal fognak árut szállítani.

tesla-semi-truck-electric-autopilot-designboom1800

Terveik közt szerepel, hogy 2025 legalább 30%-al szeretnék a kibocsátott kipufogógáz mennyiségét csökkenteni, melyhez az Elon Musk által tervezett elektromos tehergépkocsikat hívták segítségül. – írja a nuus

És hogy mennyit kell a malacperselybe félrerakni, ha elektromos Tesla kamiont szeretne az ember? Valahol 150.000 és 200.000 dollár, azaz 45-60 millió Forint között mozognak az egyes modellek, megtehető távtól függően. A legdrágább verzióval majdhogynem 1000 kilométert is meg lehet majd tenni. Ez persze korántsem akkora távolság, mint amekkorát egy dízelüzemű kamion képes megtenni, de a környezetvédelemért sajnos egyelőre áldozatokat is kell hozni.

Az első járművekre 2019-ben számíthatunk, de mire üzembe kerülnek és lesz megfelelő számú töltőállomás, addig azért még várni kell egy pár évet.

További E-Környezetvédelem

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin