Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Michelin Magyarország 2 darab MICHELIN Airprone orvostechnikai eszközzel támogatja a nyíregyházi kórházat

airprone

e-Egészségügy

A Michelin Magyarország 2 darab MICHELIN Airprone orvostechnikai eszközzel támogatja a nyíregyházi kórházat

A Michelin Magyarország 2 darab MICHELIN Airprone orvostechnikai eszközzel támogatja a nyíregyházi kórházat

A MICHELIN Airprone egy 7 légpárnát tartalmazó készlet, amelyet az egészségügyi válság idején akut légzési distressz szindrómában (ARDS) szenvedő betegek számára terveztek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórházban megrendezett eseményen a Michelin Magyarország 2 darab MICHELIN Airprone terméket adományoz a kórház számára.

A termék egy innovatív légpárna készlet, amelyet akut légzési distressz szindrómában (ARDS) szenvedő betegek számára terveztek. Az eseményen Florian Fischer, a Michelin Magyarország ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy ez az adományozás része a Michelin azon elkötelezettségének, miszerint felelős vállalatként folyamatosan támogatja a helyi közösséget. Az intenzív osztályon fekvő betegek ellátását segítő orvostechnikai eszközöket Dr. Szűcs Attila, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház főigazgatója vette át.

Az egészségügyi válság idején jelentősen megnőtt az intenzív ellátásban részesülő betegeket segítő berendezések, eszközök iránti igény. A Michelin erre reagálva tervezte meg a MICHELIN AirProne nevű termékét. Az Amiens Egyetemi Kórházzal közösen kifejlesztett megoldást 9 franciaországi kórházban ki is próbálták: Clermont-Ferrand Egyetemi Kórház, La Pitié-Salpêtrière Egyetemi Kórház, Beaujon Egyetemi Kórház, Nord-Franche-Comté Egyetemi Kórház, Lyon Civil Hospice, St Nazaire Kórházközpont, Garches Kórházközpont, Ales-Cévennes Kórházközpont és a Lille Egyetemi Kórház.

Ennek az I. osztályba sorolt orvostechnikai eszköznek a célja, hogy csökkentse a felfekvések előfordulását, javítsa a hason fekvő helyzetben lévő betegek légzésfunkcióját és komfortérzetét. A MICHELIN AirProne egy hét modulból álló légpárna-készlet a fej, a mellkas, a medence, a jobb kar, a bal kar, a térdek és a lábszárak (sípcsontok) számára. A párnák kiválóbb nyomáseloszlást tesznek lehetővé, miközben biztosítják a beteg jobb elhelyezését. A különösen összetett kialakítású fejtámasz biztosítja, hogy ne nehezedjen nyomás a fülre, oldaltámaszt nyújt, és egyenletesen oszlatja el a nyomást. A 3D-s szövetanyag pedig elvezeti a váladékot, és csökkenti az izzadságot.

A MICHELIN AirProne gyártója az AirCaptif, a Michelin által 2021-ben felvásárolt francia startup vállalkozás, amely ultrakönnyű, felfújható szerkezetek gyártására szakosodott.

„A Michelin csapatai különösen büszkék a MICHELIN AirProne bevezetésére. A Covid-19 egészségügyi válság idején jelentkező sürgős igényre reagálva tervezett megoldás rávilágít a Michelin innovációs képességére, illetve a gumiabroncsgyártás és számos más ágazat, például az egészségügy között építhető hidakra. Köszönetet mondunk az Amiens Egyetemi Kórháznak és annak a 9 francia kórháznak, amelyek kulcsszerepet játszottak az eszköz kifejlesztésében”

– nyilatkozta Pierre-Henri Legrand, üzleti innovációs vezető.

Az eszközzel kapcsolatos további információkért látogasson el a MICHELIN AirProne weboldalra: https://airprone.michelin.com/


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További e-Egészségügy

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés