Connect with us
Hirdetés

technokrata

A Michelin Magyarország 2 darab MICHELIN Airprone orvostechnikai eszközzel támogatja a nyíregyházi kórházat

airprone

e-Egészségügy

A Michelin Magyarország 2 darab MICHELIN Airprone orvostechnikai eszközzel támogatja a nyíregyházi kórházat

A Michelin Magyarország 2 darab MICHELIN Airprone orvostechnikai eszközzel támogatja a nyíregyházi kórházat

A MICHELIN Airprone egy 7 légpárnát tartalmazó készlet, amelyet az egészségügyi válság idején akut légzési distressz szindrómában (ARDS) szenvedő betegek számára terveztek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórházban megrendezett eseményen a Michelin Magyarország 2 darab MICHELIN Airprone terméket adományoz a kórház számára.

A termék egy innovatív légpárna készlet, amelyet akut légzési distressz szindrómában (ARDS) szenvedő betegek számára terveztek. Az eseményen Florian Fischer, a Michelin Magyarország ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy ez az adományozás része a Michelin azon elkötelezettségének, miszerint felelős vállalatként folyamatosan támogatja a helyi közösséget. Az intenzív osztályon fekvő betegek ellátását segítő orvostechnikai eszközöket Dr. Szűcs Attila, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház főigazgatója vette át.

Az egészségügyi válság idején jelentősen megnőtt az intenzív ellátásban részesülő betegeket segítő berendezések, eszközök iránti igény. A Michelin erre reagálva tervezte meg a MICHELIN AirProne nevű termékét. Az Amiens Egyetemi Kórházzal közösen kifejlesztett megoldást 9 franciaországi kórházban ki is próbálták: Clermont-Ferrand Egyetemi Kórház, La Pitié-Salpêtrière Egyetemi Kórház, Beaujon Egyetemi Kórház, Nord-Franche-Comté Egyetemi Kórház, Lyon Civil Hospice, St Nazaire Kórházközpont, Garches Kórházközpont, Ales-Cévennes Kórházközpont és a Lille Egyetemi Kórház.

Ennek az I. osztályba sorolt orvostechnikai eszköznek a célja, hogy csökkentse a felfekvések előfordulását, javítsa a hason fekvő helyzetben lévő betegek légzésfunkcióját és komfortérzetét. A MICHELIN AirProne egy hét modulból álló légpárna-készlet a fej, a mellkas, a medence, a jobb kar, a bal kar, a térdek és a lábszárak (sípcsontok) számára. A párnák kiválóbb nyomáseloszlást tesznek lehetővé, miközben biztosítják a beteg jobb elhelyezését. A különösen összetett kialakítású fejtámasz biztosítja, hogy ne nehezedjen nyomás a fülre, oldaltámaszt nyújt, és egyenletesen oszlatja el a nyomást. A 3D-s szövetanyag pedig elvezeti a váladékot, és csökkenti az izzadságot.

A MICHELIN AirProne gyártója az AirCaptif, a Michelin által 2021-ben felvásárolt francia startup vállalkozás, amely ultrakönnyű, felfújható szerkezetek gyártására szakosodott.

„A Michelin csapatai különösen büszkék a MICHELIN AirProne bevezetésére. A Covid-19 egészségügyi válság idején jelentkező sürgős igényre reagálva tervezett megoldás rávilágít a Michelin innovációs képességére, illetve a gumiabroncsgyártás és számos más ágazat, például az egészségügy között építhető hidakra. Köszönetet mondunk az Amiens Egyetemi Kórháznak és annak a 9 francia kórháznak, amelyek kulcsszerepet játszottak az eszköz kifejlesztésében”

– nyilatkozta Pierre-Henri Legrand, üzleti innovációs vezető.

Az eszközzel kapcsolatos további információkért látogasson el a MICHELIN AirProne weboldalra: https://airprone.michelin.com/


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További e-Egészségügy

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés