Connect with us

Hirdetés

technokrata

WHO: esések miatt halnak meg a második legtöbben a világon

who

e-Egészségügy

WHO: esések miatt halnak meg a második legtöbben a világon

WHO: esések miatt halnak meg a második legtöbben a világon

Az okoseszközök új esés-riasztó funkciói gyors segítséget nyújthatnak a bajban

Évente több mint 684 ezer ember hal meg elesés következtében, és 37,3 millió olyan súlyos esés történik, amely orvosi ellátást igényel az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint.

A balesetek miatt bekövetkezett halálesetek mintegy 37 százalékát teszik ki az esések. A WHO arra hívja fel a figyelmet, hogy az elesés megfelelő intézkedésekkel – például biztonságos környezet kialakításával, gyors és megfelelő segítségnyújtással – megelőzhető és kezelhető. Komoly segítséget jelenthetnek a vészhívó gombbal rendelkező viselhető okoseszközök; a HUAWEI WATCH 4 érzékeli, ha az óra viselője nagyobb magasságból lezuhan vagy súlyos esést szenved el, és automatikusan értesíti a vészhelyzet esetére kijelölt kapcsolattartó személyeket.

A WHO jelentése szerint évente több mint 684 ezer ember veszti életét elesés következtében, ami a balesetek miatti halálozások 37 százalékát teszi ki, és ezzel a második leggyakoribb, nem szándékos haláloknak számít világszerte a közúti balesetek után. Az esésekkel összefüggő halálesetek száma az Egészségügyi Világszervezet szerint sokkal gyorsabban nőtt az elmúlt két évtizedben, mint bármely más típusú sérülés esetében. Az esések nemcsak az egyéneket, hanem a családokat, a közösségeket és az egészségügyi rendszereket is terhelik.

A viselhető okoseszközök gyors segítséget jelenthetnek a bajban

Az Egészségügyi Világszervezet – az alapbetegségek és a gyógyszerek rendszeres felülvizsgálata és kezelése, a fizikai aktivitás és az egyensúlyfejlesztés, valamint a biztonságos környezet kialakítása mellett – javasolja olyan eszközök használatát, mint a viselhető személyi riasztók, esésérzékelők, vészhívóval ellátott okostelefonok.

Az okosórák legújabb fejlesztései komoly segítséget nyújthatnak a bajban: a közelmúltban Magyarországon is megjelent HUAWEI WATCH 4 prémium kategóriás okosóra-modellek esésérzékelő és vészhívó funkciói lehetőséget adnak arra, hogy segélyhívás és SMS üzenet formájában riasztást adjanak a vészhelyzet esetére kijelölt kapcsolattartó személyeknek, ha az óra viselője nagyobb magasságból lezuhan vagy súlyos esést szenved el, akár sportolás, túrázás közben, akár otthoni környezetben, ezzel lehetőséget nyújtva a gyors segítségnyújtásra.

A HUAWEI WATCH 4 modellek már kaphatók a Yettel webáruházában, és a közeljövőben elérhetőek lesznek a Yettel üzleteiben is.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További e-Egészségügy

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés