Connect with us

Hirdetés

technokrata

A gyógypedagógiában is segíthetnek a robotok

gyógypedagógiában

e-Egészségügy

A gyógypedagógiában is segíthetnek a robotok

Színkártyákkal programozható a TEKBOT FORRÁS: CSODAVÁR ALAPÍTVÁNY

A gyógypedagógiában is segíthetnek a robotok

Szakemberi közösség találhat újabb és újabb felhasználási lehetőségeket a TEKBOT-nak

Három országon átívelő projekt zárásához közeledik az innovatív, gyógypedagógiában egyedülálló „Robooks” program, amely a Csodavár Alapítvány irányítása alatt robotasszisztált terápiás füzetek kifejlesztését, online elérhetővé tételét, valamint egy speciális padlórobot elkészítését tűzte ki célul.

Az Erasmus+ köznevelési projekt 2020-ban indult a budapesti Csodavár Alapítvány, a kassai Talentum Cassoviensis Alapítvány, valamint a Szatmár Egyházmegyei Caritas Szervezet együttműködésével.

„Jelenleg egy alapmódszertan és két módszertani füzet készül magyar, szlovák, román és angol nyelven a piacon elérhető padlórobotokhoz. Ezek a füzetek segédanyagokkal kiegészítve a robooks weboldalakon (robooks.hu, robooks.sk, robooks.ro, robooks.eu) hamarosan bárki számára elérhetőek lesznek. Nem titkolt célunk, hogy a füzetek metódusát követve a gyógypedagógus szakembereknek további lehetőséget biztosítsunk online felületünkön arra, hogy robotokkal végezhető feladatokat, füzeteket töltsenek fel”

– mondta el Kisari Károly, a Csodavár Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az együttműködő szervezetek az ősz folyamán a projektben résztvevő három ország egy-egy nagyvárosában szerveznek konferenciát, ahol nemcsak a robooks füzeteket mutatják be a nagyközönség számára, hanem a kassai Talentum által a projekt keretében elkészített „TEKBOT”-ot, amely egy olyan különleges teknős formájú padlórobot, ami színkártyákkal programozható, az irányokat magyar, szlovák, angol vagy román nyelven megnevezi. További különlegessége a piacon jelenleg elérhető padlórobotokhoz képest, hogy egy lépésből kanyarodik.

Forrás: ORIGO

További e-Egészségügy

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés