Connect with us

technokrata

A gyógypedagógiában is segíthetnek a robotok

gyógypedagógiában

e-Egészségügy

A gyógypedagógiában is segíthetnek a robotok

Színkártyákkal programozható a TEKBOT FORRÁS: CSODAVÁR ALAPÍTVÁNY

A gyógypedagógiában is segíthetnek a robotok

Szakemberi közösség találhat újabb és újabb felhasználási lehetőségeket a TEKBOT-nak

Három országon átívelő projekt zárásához közeledik az innovatív, gyógypedagógiában egyedülálló „Robooks” program, amely a Csodavár Alapítvány irányítása alatt robotasszisztált terápiás füzetek kifejlesztését, online elérhetővé tételét, valamint egy speciális padlórobot elkészítését tűzte ki célul.

Az Erasmus+ köznevelési projekt 2020-ban indult a budapesti Csodavár Alapítvány, a kassai Talentum Cassoviensis Alapítvány, valamint a Szatmár Egyházmegyei Caritas Szervezet együttműködésével.

„Jelenleg egy alapmódszertan és két módszertani füzet készül magyar, szlovák, román és angol nyelven a piacon elérhető padlórobotokhoz. Ezek a füzetek segédanyagokkal kiegészítve a robooks weboldalakon (robooks.hu, robooks.sk, robooks.ro, robooks.eu) hamarosan bárki számára elérhetőek lesznek. Nem titkolt célunk, hogy a füzetek metódusát követve a gyógypedagógus szakembereknek további lehetőséget biztosítsunk online felületünkön arra, hogy robotokkal végezhető feladatokat, füzeteket töltsenek fel”

– mondta el Kisari Károly, a Csodavár Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az együttműködő szervezetek az ősz folyamán a projektben résztvevő három ország egy-egy nagyvárosában szerveznek konferenciát, ahol nemcsak a robooks füzeteket mutatják be a nagyközönség számára, hanem a kassai Talentum által a projekt keretében elkészített „TEKBOT”-ot, amely egy olyan különleges teknős formájú padlórobot, ami színkártyákkal programozható, az irányokat magyar, szlovák, angol vagy román nyelven megnevezi. További különlegessége a piacon jelenleg elérhető padlórobotokhoz képest, hogy egy lépésből kanyarodik.

Forrás: ORIGO

További e-Egészségügy

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés