Connect with us

technokrata

Itt az első Morning Health Talks!

e-Egészségügy

Itt az első Morning Health Talks!

Itt az első Morning Health Talks!

A jövő egészségügye – másképp

Hogyan alkalmazható a Big Data az egészségügy mindennapjaiban?

morning-health-talks-05-27

Melyek az új orvostechnológiai irányok és mekkora ezek realitása a hazai egészségügyben? Szervezhető-e hatékonyabban a betegek ellátása a jelenlegitől eltérő, új menedzsment technikákkal? Mennyire motiválják az egészségügyben dolgozókat az innovatív megoldások? Ilyen és hasonló kérdésekre keresi a választ első reggeli beszélgetésén a jövő egészségügyét formáló szakemberek számára létrehozott új fórum, a Morning Health Talks.

eit-health

„A Morning Health Talks olyan új szakmai összejövetel Budapesten, ahol az egészségügyi szakemberek megbeszélhetik gondolataikat, tapasztalataikat azokról az innovációs trendekről, amelyek hatással vannak a ma és a jövő betegellátására. Eszmét cserélhetnek az újítások alkalmazhatóságáról és várható hatásairól hazánk egészségügyében. A technológiai fejlődés az egészségügyben hosszú évek óta zajló folyamat. Az innovációk a szektor felvevőképességénél is nagyobb ütemben születnek meg, a robbanásszerű folyamattal a szolgáltatók korlátozott lehetőségei állnak szemben. Számos reakcióval találkozunk az egészségügyi dolgozók részéről. A rendezvényen megbeszélhetjük ezeket a reakciókat és a mögöttük álló okokat, és kialakíthatjuk a továbblépés kereteit. Ezzel a céllal várunk mindenkit, aki naprakész szeretne lenni az egészségügyet formáló trendekben, és szeretne kapcsolatot tartani a fejlődés mellett elkötelezett többi szakemberrel – érkezzen akár medtech, biotech, IT vagy más területről”

mondta el Fürjes Balázs, az EIT Health InnoStars ügyvezető igazgatója, a rendezvényt létrehozó szervezet vezetője.

Az előadást és kötetlen szakmai beszélgetést magába foglaló fórum első rendezvényére 2019. május 27-én reggel 9 órakor a budapesti Symbolban kerül sor. Az előadó Dr. Végh Attila, az egyik legnagyobb európai kórházlánc, a Capio AB elnök-vezérigazgatója lesz. A szakember arról beszél majd, hogy melyek azok a menedzsment technikák, amelyek egy egészségügyi szolgáltató intézményben kialakítják az innovatív technológiák bevezetése melletti motivációt és szervezeti megfelelőséget. Az előadást szakmai beszélgetés követi.

Az egészségügyi intézmények lehetőségeinek felmérésére az innovatív technológiák alkalmazása terén az EIT Health a Pécsi Egyetemmel tervezi pilot projekt elindítását. A Pécsi Egyetem nemcsak klinikai gyógyító egységei és egyetemi kutatás-fejlesztési részlegei okán, hanem kutatói és orvosi bázisa miatt alkalmas egy ilyen projekt megvalósítására; ugyanakkor az EIT Health-nek regionális képviselete, úgynevezett „Hub”-ja is működik a Pécsi Egyetemen.

A rendezvénysorozatot az Európai Innovációs és Technológiai Intézet egészségügyi szervezete, az EIT Health hívja életre. Az EIT Health a világ egyik legnagyobb egészségügyi innovációs szervezete, melynek célja a korszerű egészségügyi ellátás, az egészséges életmód és a minőségi, aktív időskor feltételeinek kialakítása Európában, és hogy ezek minél több ember számára váljanak megélhetővé.

A Morning Health Talks első, május 27-i rendezvényére előzetes regisztráció szükséges, amely a szervezőnél lehetséges: Bán Petra, EIT Health InnoStars; petra.ban@eithealth.eu

További e-Egészségügy

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

scale 3

Kütyük

Már wifin is csatlakozik a Huawei legújabb okosmérlege

2021. február 25. csütörtök
Galaxy Tab S7
galaxy a32

SmartPhone

Megérkezett a Samsung Galaxy A32 5G

2021. február 14. vasárnap
htc vive cosmos

Kütyük

HTC VIVE Fagyos Akciók

2021. február 4. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin