Connect with us

technokrata

Sárkányokkal hajóztak a Heim Pál Gyermekkórházért

e-Egészségügy

Sárkányokkal hajóztak a Heim Pál Gyermekkórházért

Sárkányokkal hajóztak a Heim Pál Gyermekkórházért

A Morgan Stanley az év minden szakában ösztöni dolgozóit, hogy vállaljanak szerepet a vállalat valamilyen önkéntes munkára épülő programjában.

Ezek közül is kiemelkedik a júniusi időszak, amely világszerte az önkéntesség hónapja a vállalatnál.

morgan-stanley_-2

 

Ennek részeként a cég budapesti technológiai és elemző központjának közel 2 ezer dolgozója vállalhat önkéntes munkát a hivatalos munkaidőkeretében. A karitatív programok látványos nyitóeseménye hagyományosan a dolgozók sárkányhajó versenye, amellyel idén a Heim Pál gyermekkórház számára gyűjtenek.

„Ahogyan vállalatunk sikeréhez is elengedhetetlen a kiváló csapatmunka, ebben a sportban is az nyer, aki a leginkább képes egységesen, szinkronban, egymást támogatva dolgozni. A tökéletes összhang a siker kulcsa.”

– mondta el Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley budapesti irodájának vezetője.

„A sárkányhajó verseny az adománygyűjtésről szól. Minden hajó egy-egy részleget képvisel, eveznek informatikusok, matematikusok, kockázatelemzők, pénzügyi szakemberek is. Kollégáink önként felajánlott összeggel támogatják saját hajójukat, a Morgan Stanley alapítványa pedig megduplázza az adományokat, amelyet a Heim Pál gyermekkórház számára gyűjtünk. Büszkék vagyunk rá, hogy a vállalat budapesti technológiai és innovációs központjában a kollégáink 95 százaléka végez valamilyen karitatív tevékenységet”

– tette hozzá. A verseny különlegessége, hogy a résztvevők mind valamilyen tematikus jelmezbe öltözve hajóznak, a hajókat pedig a vállalat jelmezes igazgatói irányítják.

Giving Back: a gyermekkórházon kívül az oktatást is támogatják

A Morgan Stanley vállalati alapértékei közül kiemelkedik a „giving back” filozófia, amelynek lényege, hogy a cég igyekszik a lehető legtöbbet visszaadni annak a közegnek, ahol dolgozik. A vállalat év közben is számos olyan programot támogat, amely valamilyen társadalmi vagy éppen oktatási célt szolgál.

„Becslések szerint a következő években egymillió új munkahely jön létre az IT területén Európában. Csak Magyarországon jelenleg több mint 20 ezer informatikus hiányzik, miközben még mindig nagyon kevés nő választja ezt a pályát. Ezért számos olyan programot támogatunk, amely ezen próbál változtatni. Egyik ilyen a Morgan Stanley és a NaTE (Nők a Tudományban Egyesület) Smartiz nevű kezdeményezése. A program során középiskolás lányok matematika és programozó foglalkozásokon vehetnek részt. A cél természetesen az, hogy a lányok számára is vonzóvá tegyük a matematikára épülő tudományágakat, például az informatikát.”

– összegezte Fogarasi Norbert.

További e-Egészségügy

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin