Connect with us

technokrata

Az életmentő magyar készülék úton a világhírnév felé

e-Egészségügy

Az életmentő magyar készülék úton a világhírnév felé

Az életmentő magyar készülék úton a világhírnév felé

Mobil Kardiológia – a megelőzésért és egészségmegőrzésért

WIWE szívdiagnosztikai eszköz a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzéséért: a stroke évi 50 ezer áldozatot követel hazánkban, melyből 12 ezer halálos kimenetelű. Világviszonylatban ez a szám 15 millió, 5 milliós halálozási aránnyal. A hirtelen szívhalálnak hazánkban évente 25000 ember esik áldozatul, világszinten 7 millió. Ritmuszavarban a népesség legalább 3%-a érintett, és sokan nem is tudnak róla…

Viszont 4-ből 3 haláleset megelőzhető lenne rendszeres EKG szűréssel és életmód változtatással!

Magyar tulajdonú kkv-nk kifejlesztette és piacra dobta a világon a jelenleg legnagyobb tudással rendelkező névjegykártya méretű személyes EKG készüléket, a WIWE-ot.

A CE jelű egészségügyi termék egycsatornás, két elvezetéses mobil kardiológia, amely klinikai szintű kiértékelést végez az 1 perces mérés végére. Az intelligens algoritmus pontossága 98.69%, azaz ekkora eséllyel határozza meg a valóban beteg mintákat. Specificitás esetében 99,59%-ot értünk el, mely azt jelenti, hogy ekkora pontossággal határozzuk meg azokat a vizsgált személyeket, akik egészségesek, 10000 vizsgált minta alapján. Szorosan együttműködünk orvosi egyetemekkel, az USA-ban többek között a Harvarddal, ahol a tervek szerint egy felhő rendszerbe kapcsolják be a WIWE-ot, hogy napokkal előre lássák kinél áll fenn pl. a szívinfarktus veszélye.

A WIWE ingyenes applikációval működik, bárhol, bármikor dokumentálja a szív problémáit, észszerűsíti a beteg-orvos találkozók számát. A mérési eredmény pdf formában megosztható, szakorvos által is kiértékelhető. A készülék a világon egyedülállóan képes a stroke és hirtelen szívmegállás kockázati értékelésére. Mindemellett támogat az egészséges életmód kialakításában tippekkel, és lépésszámláló, kalóriaszámláló használatával. Automatikusan képez egészségnaplót a vizsgálati eredményeinkről, melyben követhetjük a tendenciákat, és melyet az egész család használhat.

 

WIWE-olnak már a világ másik végén is

Többek között a SOTE-n, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán is használják, emellett elérhető magánklinikákon, Apple boltokban, gyógyászati üzletekben, webáruházakban. Használják háziorvosok, és orvosi egyetemek kardiológia és belgyógyászati osztályai is.

Célunk elsősorban azonban az volt, hogy a lakosság hasznára váljon: rendszeresen kapunk köszönőleveleket a felhasználóktól, hogy sikerült végre megcsípni, hogy mi a probléma, vagy egy szívgyógyszert végre beállítani.

Idáig 20 országban kezdődött meg a készülék regisztrációja és forgalmazása. A napokban kaptuk meg az ausztrál hatóság (TGA) engedélyét a forgalmazásra, és indítottuk az előrendelések kiszállítását.  Az év végére várjuk az USA engedélyét.

További e-Egészségügy

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin