Connect with us

Hirdetés

technokrata

207 millió forint befektetést kapott a TrustChain Systems

Trustchain Systems

Digitalizáció

207 millió forint befektetést kapott a TrustChain Systems

207 millió forint befektetést kapott a TrustChain Systems

A TrustChain online platformon vállalkozók, cégek, egyéb üzleti szereplők egymás között hoznak létre, egyeztetnek és a telefonjukon írnak alá dokumentumokat digitális, mégis jogilag biztonságos módon.

Olyan, a mindennapi működést jelentősen lassító adminisztrációs folyamatok tehetők így gyorsabbá, egyszerűbbé és biztonságosabbá, mint például a szerződések tartalmának egyeztetése, vagy jegyzőkönyvek, teljesítésigazolások, társasági jogi dokumentumok aláírása.

A platformot 2020. március 1-jétől magyar és cseh cégek mellett már újabb 23 ország állampolgárai – Albánia, Ausztria, Bulgária, Kanada, Ciprus, Észtország, Franciaország, Németország, Görögország, Olaszország, Izrael, Litvánia, Málta, Moldova, Montenegró, Észak-Macedónia, Románia, Oroszország, Szerbia, Szlovákia, Spanyolország, Svájc és az Egyesült Királyság – is használhatják.

A befektetést a KKV-knak szóló funkciók továbbfejlesztésére, piaci terjeszkedésre és nem utolsósorban új munkatársak felvételére fordítják. Dr. Romhány Gergely, a TrustChain Systems Kft. ügyvezetője azzal számol, hogy a terjeszkedéshez meglévő szolgáltatások bővítésére is szükség van, például a minősített elektronikus aláírások tanúsítványainak kibocsátásakor az ideális felhasználói élmény eléréséhez elengedhetetlen az adott anyanyelven elérhető távoli ügyfél-azonosítási szolgáltatás.

A TrustChain platformon használható minősített elektronikus aláírások magyar nyelven történő megszerzéséhez egyedi infrastruktúrát kellett felépíteniük, ezt követően kapták meg az Evrotrust Technologies AD-tól mint minősített bizalmi szolgáltatótól a helyi azonosítási ügynöki engedélyt.

A cégbe elsőként, 2017 júliusában a Startup Campus Inkubator Zrt. fektetett 53 millió forintot, másodikként pedig a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt., akkor 149 millió forintot. A TrustChain indulása óta az újabb 207 millióval együtt összesen 409 millió forint befektetést kapott. A rendszeren keresztül 2019 októbere óta csaknem 300 szerződést írtak már alá.

További információ: www.trustchain.com

További Digitalizáció

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés