Connect with us

technokrata

Digitalizáció a veszélyes áruk szállításában – a Dachser előadása a Magyar Vegyipari Szövetség idei konferenciáján

Dachser

Digitalizáció

Digitalizáció a veszélyes áruk szállításában – a Dachser előadása a Magyar Vegyipari Szövetség idei konferenciáján

Digitalizáció a veszélyes áruk szállításában – a Dachser előadása a Magyar Vegyipari Szövetség idei konferenciáján

A szállítmányozás igen kényes és különleges területe a veszélyes áruk kezelése és szállítása.

A Dachser közel 4 millió vegyipari terméket szállít az európai belföldi szállítási hálózatában. Ennek megfelelően a vállalat egyes raktárait kifejezetten a veszélyes anyagok tárolására tervezték. Ilyen például a magyarországi pilisvörösvári telephely is, amely teljes mértékben megfelel az SQAS (Biztonság- és Minőség-Értékelő Rendszer) elvárásainak.

A vállalat szigorúan szem előtt tartja a veszélyes áruk szállításával kapcsolatos magas szintű elvárásokat, mind a belföldi-, mind a légi- és a tengeri szállítmányozásnál, az operációban működő mintegy 200 saját regionális veszélyes áru szakértővel együttműködve.

,,44 országban 396 telephellyel a háttérben olyan intelligens szállítási- és raktározási megoldásokat dolgozunk ki, amelyek segítségével minden releváns értékesítési- és beszerzési piac elérhető, különösen a vegyiparban tevékenykedő ügyfelek számára. Ehhez szabványosított hálózati folyamatokat használunk a gyors és biztonságos szállításokhoz, iparágspecifikus szakértelmünket egy központi, nemzetközi csapat irányítja, amely teljes mértékben figyelembe veszi a vegyipar egyedi szállítási- és tárolási követelményeit.”

fejtette ki Michael Kriegel, a Dachser Chem-Logistics Department Head munkatársa.

27 európai Dachser kirendeltségen, többek között Németországban, Dániában, Franciaországban, Írországban, Ausztriában, Spanyolországban, Romániában és Magyarországon működő veszélyes áru raktárak teljesítményét az Európai Vegyipari Tanács (más néven CEFIC) tanúsítja.

Digitalizáció a veszélyes áruk szállításában

A MAVESZ (Magyar Vegyipari Szövetség) idei Vegyipari Logisztikai Konferenciájának tematikája arra épül, hogy a szövetség tagvállalatai és annak munkatársai minél részletesebb tájékoztatást kapjanak a vegyi anyagokról és termékekről, illetve jobban megismerkedjenek a veszélyes áruk szállításával és kezelésével, információhoz jussanak a szabályozási változásokkal kapcsolatos kérdésekről, valamint a digitalizációról és annak kihívásairól.

Idén a Dachser képviseletében Jürgen Sakry, a vállalat Business Development Manager munkatársa is felszólal a témában. Előadásának köszönhetően az érdeklődők betekintést nyerhetnek abba, hogy a digitalizáció előretörése hogyan könnyíti meg, és teszi egyre transzparenssé az ellátási lánc folyamatait.

További Digitalizáció

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu