Connect with us

Hirdetés

technokrata

Digitális térségfejlesztési képzéssel javítják a települések vonzerejét

Digitális oktatás

Digitális térségfejlesztési képzéssel javítják a települések vonzerejét

Digitális térségfejlesztési képzéssel javítják a települések vonzerejét

A Digitális Jólét Program (DJP) szakmai támogatásával 2018-ban indult el a kistelepülések szakemberei számára az első okosváros tematikájú, diplomát adó Digitális Térségfejlesztési Szakember Posztgraduális Képzés, valamint a középfokú végzettséget biztosító Digitális Térségfejlesztési Referens Webinárium.

Az így kiképzett szakemberekre kulcsszerep vár Magyarország okos város és okos falu fejlesztéseiben.

Digitális Térségfejlesztési Szakember Posztgraduális Képzés célzottan a térség- és településfejlesztési, valamint településrendezési feladatokat ellátó szakemberek számára indult, és az okosváros-fejlesztések elméleti és gyakorlati hátterébe nyújt betekintést. A posztgraduális képzés a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, az Edutus Egyetem és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közös szervezésében valósul meg. A képzés során húsz tárgyat kell a hallgatóknak teljesíteniük, úgynevezett „blended learning” formában: félévente néhány alkalommal megtartott, személyes jelenlétet követelő előadásokkal, gyakorlatokkal.

Az eddig végzett hallgatók visszajelzései alapján a képzés időtartama alatt átfogó tudás szerezhető a hazai és nemzetközi szinten rendelkezésre álló digitalizációs technológiákról, azok szabályozási kereteiről és az okostelepülések fejlesztési folyamatáról a tervezéstől a megvalósításig.

A Digitális Jólét Program szakértői felismerték, hogy nemcsak felsőfokú végzettséggel rendelkezők számára lehet hasznos ez a képzés, ezért elsősorban a kistelepülések képviselői számára – a Digitális Falu Program keretében – elkészítettek egy rövidebb időtartamú online kurzust, a Digitális Térségfejlesztési Referens Webináriumot.

A népszerű webináriumra eddig több mint 1300 hallgató iratkozott be, ebből már közel 800 fő szerezte meg a referensi minősítést. dr. Gál András Levente a DJP szakmai vezetője szerint „Az ország minden tájáról, elsősorban kisebb településekről jelentkezett hallgatók a webináriumot elvégezve képesek lesznek arra, hogy összekössék a települések igazgatási és működtetési gyakorlatát a digitalizáció által kínált lehetőségekkel.”

A képzést elvégzők az Alumnihálózatba történő belépéssel egy komplex szolgáltatáscsomagot kapnak saját maguk és a településük számára. A szolgáltatáscsomag többek között egy rendszeres konferenciákról, lehetőségekről és újdonságokról szóló szakmai hírlevelet, egy célzottan a hálózat tagjai számára szervezett negyedéves workshopsorozatot és egy online zárt szakmai csoportba való felvételi lehetőséget tartalmaz az informálisabb ügyek megvitatására, illetve a jó gyakorlatok megosztására.

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés