Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Google újabb eszközökkel segíti a hatékonyabb tanulást

google tanterem

Digitális oktatás

A Google újabb eszközökkel segíti a hatékonyabb tanulást

A Google újabb eszközökkel segíti a hatékonyabb tanulást

További funkciókkal bővül a Google Tanterem és a Google Meets is

A Google szolgáltatásait naponta több mint egymilliárd ember keresi fel annak érdekében, hogy válaszokat találjon kérdéseire vagy új dolgot fedezzen fel.

A járvány időszakában minden eddiginél többen fordultak a technológiához, hogy segítséget kapjanak a tanuláshoz és az oktatáshoz. A Google elkötelezett abban, hogy fejlesztéseivel hozzájáruljon a minél hatékonyabb információszerzéshez, a tanulás támogatása a cég tevékenységének középpontjában áll – legyen szó akár a keresőszolgáltatásról, a YouTube-ról,  vagy a Google Tanteremről. Ennek jegyében a vállalat több mint 50 újabb, az online oktatás hatékonyságát növelő fejlesztést vezet be népszerű alkalmazásaiban.

A Google for Education célja, hogy a Google szolgáltatásainak legjavát tegye elérhetővé a kifejezetten az oktatást segítő alkalmazásokban. A pandémia alatt megnövekedett igény felgyorsította azt a törekvést, hogy a vállalat még több segítséget adjon a rendelkezésére álló technológia révén. A cég tanulási és oktatási csapata azon dolgozik, hogy a kíváncsiságot ösztönözve, a Google termékeivel segítse az embereket a tudás megszerzésében.

A múlt évben az oktatói közösség kreativitása és rugalmassága inspirálta a Google-t,  ahogyan kitartóan,  mindvégig diákjaikra öszpontosítottak. Ma a Google szeretné megosztani a közösség iránti elköteleződésének kifejezéseként oktatási termékeinek 50+ új funkcióját, amely még hatékonyabban támogathatja a tanulást.

Hatékonyabb koordináció a vezetőknek

A Google szeretné megteremteni a lehetőséget minden oktatási vezető számára, hogy  innovatívabbá tehesse iskoláját, egyetemét, és biztosítani akarja őket arról, hogy  biztonságos és igényeikhez igazodó termékeket alkalmaznak.

  • A G Suite for Education következő verziója, a Google Workspace for Education a korábbinál több választási és ellenőrzési lehetőséget kínál.
  • Új eszközök érkeznek a Google Tanterembe, beleértve a fejlett elemzéseket, amelyek segítenek az adminisztrátoroknak jobban megérteni a felhasználási szokásokat, valamint támogatják az órarend szinkronizálását, hogy ezzel is időt takarítsanak meg számukra.
  • A Google Meet új funkciói nagyobb láthatóságot és ellenőrzési lehetőséget biztosítanak az oktatók számára, többek között arra vonatkozóan, hogy szabályozhassák, kik csatlakozhatnak iskolájuk videohívásaihoz.
  • Azoknak az iskoláknak, amelyek meg akarják érteni a tanulói igényeket és támogatják a digitális és a személyes tanulást is, a Google Cloud Student Success Services számos lehetőséget kínál.

Oktatók támogatása

A Google elkötelezett olyan technológia kiépítése mellett, amely minden oktató munkáját segíti. Egyszerű és támogató eszközök révén a tanárok arra összpontosíthatnak, amiben a legjobbak, segíthetnek a diákoknak képességeik kiteljesítésében.

  • A Google Tanterem ebben az évben érkező kiegészítői lehetővé teszik a tanároknak, hogy kedvenc külső eszközeiket közvetlenül integrálják a Google Tanterembe. Emellett egyszerűbben követhetik majd tanulóik munkáját, hogy jobban megértsék, a hallgatók hogyan kapcsolódnak be az órákba, és láthassák, hogy ki marad le.
  • A tanárok a Google Meet új funkciójával jobban tudják ellenőrizni virtuális tantermeiket, lehetőséget kapnak többek között az online órák minden résztvevő számára történő egyidejű befejezésére, illetve a résztvevők gyors, egyidejű elnémítására.
  • Képernyőrögzítő eszköz kerül közvetlenül a Chrome OS-be, így a tanárok és a diákok valós időben rögzíthetik az oktatást az osztályteremben és otthon.

Eszköz minden tanulónak

Az integráció és az akadálymentesség középpontba kerül, mert a Google arra törekszik, hogy minden tanuló számára biztosítsa a sikerhez szükséges eszközöket, elérjék azokat, bárhol is vannak.

  • Az év folyamán új funkciók bevezetése teszi lehetővé majd a papíron készített feladatok képeinek feltöltését, ahogy a Classroom Android alkalmazás offline módban történő használatát is, hogy a diákok le tudják tölteni feladataikat és megoldani őket, anélkül, hogy egy állandó online kapcsolatra volna szükségük.
  • A Google Meet hangulatjel-reakció funkcióval bővül idén, könnyű és nem zavaró módokat kínálva a hallgatók bevonására. A Google Meet emellett alacsony sávszélességgel is jobban fog működni, így a gyengébb interneteléréssel rendelkező diákok is tudják azt használni.

A bejelentett fejlesztések mellett a  Google elkötelezi magát szakértők és felhasználók bevonása és  visszajelzései alapján, a folyamatos fejlődés mellett. A tegnap technológiai vívmánya, mára elvárássá válik.  A technológia fejlődésével lépést tartva a cég arra törekszik, hogy biztosítsa, az oktatási eszközökben ezek a vívmányok megjelenjenek.

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés