Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tizenéves kutatóként a Bécsi Orvostudományi Egyetemen

Orvostudományi

Digitális oktatás

Tizenéves kutatóként a Bécsi Orvostudományi Egyetemen

Tizenéves kutatóként a Bécsi Orvostudományi Egyetemen

Az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenytől a Bécsi Orvostudományi Egyetemen keresztül a FameLabig, a világ vezető tudomány-kommunikációs versenyéig.

Az idei, 29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny egyik 1. helyezettjét, Ecsedi Boglárkát (a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium diákja) meghívták a Bécsi Orvostudományi Egyetem Orvosi Fizika és Biomérnöki Központjába. Boglárka a meghívást a 29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre kidolgozott, “Visszaáramlások detektálása tanulóalgoritmus használatával – mély neurális hálók és mesterséges intelligencia a számítástechnikai képelemzésben˝ c. projektje alapján érdemelte ki.

Boglárka 2020. július közepétől aug. végéig dolgozott a Bécsi Orvostudományi Egyetemen, a Magyar Innovációs Szövetség támogatásával.

A kutatócsoport azon dolgozik, hogy olyan szoftvertechnológiai megoldásokat nyújtsanak a modern orvoslásnak, amely a jövőben kiválthatja a biopsziával járó adatgyűjtési és -elemzési eljárásokat orvosi képalkotás és gépi tanulás segítségével, tumorgyanú esetén. Bogi a csapat meglévő képanalizáló algoritmusának C++-ban való fejlesztésében és validálásban vett részt, melynek célja az volt, hogy az megfeleljen a nemzetközi egységességet szorgalmazó kezdeményezés, az Imaging Biomarker Standardization Initiative (IBSI) előírásainak.

A témáról Boglárka a FameLab nemzetközi tudomány-kommunikációs verseny hazai döntőjén fog előadást tartani szeptember 16-án. A FameLab a világ vezető tudomány-kommunikációs versenye. Célja, hogy megtalálja a tudomány új arcait – azokat az embereket, akik a 21. század közönsége számára inspirálóan és izgalmasan tudnak beszélni fontos tudományos témákról.

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés