Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az oktatás és az egészségügy digitalizációját segítik a Vodafone Főállású Angyalai

főállású

Digitális oktatás

Az oktatás és az egészségügy digitalizációját segítik a Vodafone Főállású Angyalai

Az oktatás és az egészségügy digitalizációját segítik a Vodafone Főállású Angyalai

Bemutatkozott a Vodafone Alapítvány Főállású Angyal programjának két angyala, akik az egészségügy és az oktatás digitalizációjában fognak szerepet vállalni a 2020/2021-es évben.

Dr. Erdős Sándor Digitális Kórházi Angyalként kezdi meg, Váczi Dorka pedig Digitális Oktatási Angyalként folytatja megkezdett munkáját.

Annak érdekében, hogy a vállalat célkitűzéseihez még jobban illeszkedő kezdeményezéseket karoljanak fel, a Vodafone Magyarország Alapítvány a korábbiaktól eltérően, a 2020/2021-es évre nem pályáztatással, hanem célzott kiválasztás és direkt megkeresés útján választotta ki a Főállású Angyal program két új angyalát. A program keretében Dr. Erdős Sándor Digitális Kórházi Angyal és Váczi Dorka, Digitális Oktatási Angyal fejenként havi bruttó 400.000,- forintos fizetésért dolgozhatnak társadalmi projektjükön.

„Mind az egészségügy digitális eszközökkel való támogatása és digitális fejlesztése, mind a digitális oktatás olyan területek, ahol felelős infokommunikációs vállalatként igyekszünk minél nagyobb szerepet vállalni. Az idei Főállású Angyal Program esetében is a célunk a digitalizációt jó és nemes ügyek szolgálatába állítani.”

– mondta el Dr. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország Zrt. alelnöke, a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumi tagja.

2019-ben Dr. Erdős Sándor, a Semmelweis Egyetem Doktori Iskola hallgatója nyerte el a Vodafone Digitális Díj egyik fődíját az általa megálmodott OncoVR projekttel, melynek célja, hogy megkönnyítse a tartós kórházi ellátásra szoruló gyerekek mindennapjait a kezelések során. A virtuális valóság (VR) technológiájával nemcsak színesebbé teszik a kórházban töltött napokat, de a Sándor és csapata által fejlesztett VR kalandjáték segítségével jelentősen javítható a gyermekek hangulata a kórházi kezelések alatt, és hosszú távon javíthatja a gyerekek megküzdési stratégiáit.

„Digitális Kórházi Angyalként célom, hogy az OncoVR a lehető legtöbb érintett gyermekhez eljuthasson, és a foglalkozásaink pozitív hatásait mérő kutatásunk eredményeit megismertessem a hazai szakmai közönséggel is. Annak érdekében, hogy mindez megvalósulhasson, a következő időszakban azon fogok dolgozni, hogy minél több gyermekonkológiai központtal alakítsunk ki együttműködést, hogy a kórházakban dolgozó pszichológusokkal karöltve többszörözni tudjuk az OncoVR kalandjáték használatát.”

– mondta el Dr. Erdős Sándor Digitális Kórházi Angyal, a Semmelweis Egyetem Doktori Iskola hallgatója.

Digitális Kórházi Angyalként Sándor arra is vállalkozik, hogy új – az OncoVR programhoz kapcsolódó – értékes tartalmakkal bővítse a Falakon át programot. Az immár a Vodafone Magyarország Alapítványhoz tartozó, több mint 10 éve működő kezdeményezés célja, hogy díjmentes szélessávú internettel és digitális TV szolgáltatással tegye könnyebbé a gyermekek kórházban töltött idejét.

Szintén a gyermekek állnak a 2020/21-es év másik Főállású Angyala, Váczi Dorka programjának fókuszában, aki Digitális Oktatási Angyalként és a Digitális Iskola Program szakmai vezetőjeként immár két éve azon dolgozik, hogy a pedagógusok és a diákok egyaránt naprakészek legyenek a digitális eszközhasználat terén. Az oktatás ugyanis – ahogy arra az elmúlt időszak is rámutatott – ma már elképzelhetetlen a digitalizáció nélkül.

„A Digitális Iskola Program működése során rengeteg tudás és tapasztalat halmozódott fel, melyeket mindenképp szerettünk volna elérhetővé tenni, az összes magyar pedagógus számára. Ennek érdekében, a megszerzett tapasztalatokat felhasználva elkészítettük tanároknak szóló, akkreditált e-learning képzésünket, melyet a következő évben további, 100%-ban online elvégezhető kurzusokkal szeretnénk bővíteni. Célunk immár nemcsak a Programban működő iskolákkal való együttműködés, hanem az ország minél több oktatási intézményének elérése. Terveink között szerepek a szülők felé való nyitás, hogy minden, a tanulási folyamatban részt vevő szereplőnek segíthessünk a digitális eszközök használatában.”

mondta el Váczi Dorka, a Digitális Iskola Program szakmai vezetője, Digitális Oktatási Angyal.

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés