Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az ABB idén ötödik éve hirdeti meg a női mentorprogramját

Digitális oktatás

Az ABB idén ötödik éve hirdeti meg a női mentorprogramját

Az ABB idén ötödik éve hirdeti meg a női mentorprogramját

A pályázatra 2019. október 1. és november 11. között lehet jelentkezni.

A projekt során a vállalat öt végzős hallgatót választ ki pályázat útján az energetika és automatizálás területéről.

Az ABB Kft. immáron az ötödik egymást követő évben hirdeti meg műszaki egyetemi és főiskolai női hallgatók számára az „ABB mentorprogram női hallgatóknak elnevezésű programját.

A női mentorprogram célja, hogy erősítse a nők részvételét és növelje a munkavállalási kedvüket műszaki területeken, és lehetőséget adjon, hogy a női hallgatók már tanulmányaik során megismerkedhessenek egy nemzetközi cég termékeivel, szolgáltatásaival, működésével.

A program során a vállalat öt női műszaki felsőoktatási hallgatót választ ki pályázat útján az energetika és automatizálás területéről. A pályázat nyertesei dedikált mentorokat kapnak a cég vezetői és szakemberei személyében, akikkel konzultáción vesznek részt öt hónapon keresztül havi egy alkalommal. A nyertesek betekintést nyerhetnek egy multinacionális cég mindennapjaiba, gyárlátogatáson vehetnek részt, találkozhatnak az ABB női vezetőivel, HR szakemberektől személyes konzultáció keretében tanácsot kaphatnak a későbbi elhelyezkedéshez, és előfordul, hogy a későbbiekben valaki gyakornokként csatlakozik az ABB csapatához. Emellett megismerhetik, hogy milyen különböző életpálya modellek léteznek a műszaki területen.

A pályázat a 2. és 3. éves BSc, 4. vagy 5. éves MSc női hallgatóknak szól, akik aktív – nappali, esti, levelező, aktív féléves – hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek valamely magyarországi műszaki főiskolán vagy egyetemen.

Az ABB szakemberei a beadott pályázatok értékelésénél figyelembe veszik a jelentkezők motiváltságát, szakmai rátermettségét, valamint angol nyelvtudását. A pályázat elbírálásánál előnyt jelent a korábbi tanulmányi versenyeken elért eredmény, és a felsőoktatási szakmai tevékenységben való részvétel.

„Ötödik éve sikeres mentorprogramunkkal továbbra is a nők szakmai elfogadását kívánjuk erősíteni a műszaki pályákon, és biztatni a női hallgatókat a műszaki területen való elhelyezkedésre. Szeretnénk megmutatni a lehetséges műszaki női karrierutakat, kihívásokat és lehetséges válaszokat ezekre. Célunk, hogy a program végeztével minél több mentorált diák maradjon nálunk munkavállalóként. A diverzitásból fakadó előny is nagyon fontos, hiszen a nők gyakran olyan kompetenciákat hoznak egy vállalati csapat életébe, amelyek pozitív hatást gyakorolhatnak az összteljesítményre.”

– mondta el Taira-Julia Lammi az ABB Kft. ügyvezetője.

A pályázatra 2019. október 1. és november 11. között lehet jelentkezni. A pályázat beadási határideje: 2019. november 11. A pályázatokat a vállalat 2019. december 13-ig bírálja el, és közzéteszi a www.abb.hu weboldalon. A pályázati kiírás a következő linken található: http://new.abb.com/hu/karrier/lehetosegek/diakok 

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés