Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már hazánkban is tervezik a jövő digitális előadótermeit

Digitális oktatás

Már hazánkban is tervezik a jövő digitális előadótermeit

Kép: Optus

Már hazánkban is tervezik a jövő digitális előadótermeit

Digitálisan jegyzetelhető előadások, otthon is visszanézhető és értékelhető tananyag, interaktív táblák, interaktív előadások, integrált rendszerek – ezeket kínálja a diákoknak a jövő digitális előadóterme.

A felsőoktatás új típusú, digitális rendszere jön létre az AV-Control Kft. kutatás-fejlesztési projektjének köszönhetően, amely egységesíti és tudományosan validálja a világszerte használt különféle megoldásokat.

Élményszerűbb, interaktívabb tanulást, valamint a tananyag hatékonyabb elsajátítását teszi lehetővé a hallgatók számára az az új típusú digitális felsőoktatási rendszer, amelyet az AV-Control Kft. alakít ki a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap támogatásával megvalósuló programban.

„Az oktatási intézmények digitalizációja az elmúlt évek fejlesztései ellenére is messze van a diákok digitalizációs szintjétől. Egyre több külföldi és hazai felsőoktatási intézményben vannak szigetszerűen működő innovatív megoldások, ezek azonban nem képeznek egységes és méréseken alapuló, validált rendszert. Azt vizsgáljuk a projektben, hogyan alakítsunk ki azt környezetet, ami a leghatékonyabban segíti a már a digitalizáció világába beleszületett diákok tanulását”

– fogalmaz Botond Szabolcs, az AV-Control Kft. ügyvezetője.

A kutatás-fejlesztési projekt eredménye egy olyan digitális eszközparkot és újszerű oktatási módszertant magába foglaló egységes, digitális felsőoktatási rendszer, amely a hazai és a külföldi oktatási intézmények számára felhasználható, testre szabható megoldást jelent, és amely jelentősen hozzájárulhat a hagyományos oktatási módszertanról a digitális oktatási rendszerbe történő átmenethez. Az AV-Control Kft. több hazai egyetemmel együttműködve egy demonstrációs termet is kialakít. Itt valós helyzetet teremtve tudják tesztelni a hallgatók a digitális szolgáltatási csomagot. A demó teremben biztosított lesz az egyetemi környezet, aktív hallgatói státusszal rendelkező diákok fognak aktuális kurzust hallgatni. A fejlesztésben résztvevő intézményeket a későbbiekben választják ki.

A jövő hallgatóit többek között interaktív táblák, digitálisan rögzített előadások segítik majd. A diákok bármikor visszanézhetik majd az előadásokat, és digitális jegyzeteket készíthetnek a tanuláshoz. Az egyedileg fejlesztett innovatív rendszer egyrészt megteremti a létező digitális eszközök és megoldások optimális egységét, másrészt a rendszer hatékonysága, annak hallgatói figyelemre, pedagógiai hatékonyságra gyakorolt hatása éles környezetben kerül tesztelésre és tudományos kiértékelésre. A rendszer fontos tulajdonsága, hogy méréseken alapúl, így a leghatékonyabb digitális oktatási megoldások jelennek meg egy integrált szolgáltatási csomagban, mely a jövőben minden felsőoktatási intézmény számára elérhető lesz.

A 143 millió 948 ezer 640 forintból, 2020. október 31-ig megvalósuló projekt a későbbiekben a közoktatási és felnőttképző intézmények számára is elérhető lehet.

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés