Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hétvégi kurzusokkal kedvez a karrierváltóknak a Codecool

Digitális oktatás

Hétvégi kurzusokkal kedvez a karrierváltóknak a Codecool

startupbudapest.blog.hu

Hétvégi kurzusokkal kedvez a karrierváltóknak a Codecool

Az iparági beszámolók és a távlati előrejelzések szerint állandósult és nem is fog csökkenni az igény a jól felkészített junior programozókra.

A programozni tanulni szándékozók esetében a karrierváltás utolsó gátja az átképzési időszak finanszírozása maradt.

Ezért a Codecool programozóiskola szeptembertől elindítja hétvégi kurzusait. Így sokáig nem kell lemondani a korábbi állás fix fizetéséről. A Codecool kínálta állásgarancia lehetősége azonban így is megmaradhat!

Több mint négy éve népszerű a Codecool 12+6 hónapos programozóképzése. Ennek során egy év elméleti képzést követően hat, valódi foglalkoztatói környezetben eltöltött, gyakorlati hónappal válik piacképessé a fejlesztői tudás. Ráadásul a Codecool állásgaranciát kínál: a képzés végén biztos az elhelyezkedés, és a karrierváltással elért vonzó fizetésből történhet a tandíj utólagos törlesztése.

A piacon egyedülálló konstrukcióval már több mint 400 képzett junior fejlesztőt bocsátottak a piacra, és jelenleg is több százan tanulnak csak a magyarországi helyszíneken. Ugyanakkor a Codecool folyamatosan vizsgálja annak lehetőségét, hogy miként tehetné még könnyebbé a tanfolyamok elérhetőségét, a karrierváltás meglépését. Az elmúlt évtől a beiratkozás folyamatos, kéthetente indulnak kurzusok, és a legeltökéltebbek a kurzus egyes fázisaiból az elvárások idő előtti teljesítésével gyorsabban ugorhatnak előrébb – ahogy persze arra is lehetőség nyílik, hogy több időt szánjon a tanuló egy szakaszra, ha igényli.

Miközben a bizalom és az érdeklődés töretlen, a jelentkezők visszajelzései és a kurzus közben tapasztaltak alapján az látszik az egyetlen kihívásnak, hogy miként tegye magát szabaddá, vagy miből éljen meg az, aki több mint egy évre visszaülne az iskolapadba?

– meséli Boda József a Codecool társalapító-ügyvezetője.

A kurzus időtartamának jelentős rövidítése véleményünk szerint a minőség rovására menne, ezért alternatív időbeosztás felkínálásával igyekszünk újabb célcsoportot megnyerni a karrierváltás lehetőségének

– mondja Boda József.

Szeptembertől a fenti okokra válaszul elindítja hétvégi kurzusait is a Codecool. Ez egy év alatt mindösszesen 32 hétvégét tesz ki, szombaton és vasárnap is, napi 8 órát töltve a budapesti oktatóközpontban. Ebben a konstrukcióban a tanfolyam három egymásra épülő szakaszra bomlik, 3+3+6 hónapos felosztásban követve egymást. A tandíj részletekben előre fizetendő a szakaszok terjedelmének arányában. Azonban a tanuló saját döntése, hogy mind a három szakaszt kívánja-e teljesíteni, vagy csak ameddig az érdeklődése kitart.

Lehetőség van azonban arra is, hogy akár az első, akár a második szakasz végén az immár hagyományosnak mondható nappali kurzusra térjen át a hallgató. Ezzel életbe lép a fennmaradó tandíj utólagos fizetésének lehetősége is, ráadásul ekkor már állásgarancia is jár a képzés utáni elhelyezkedésre a Codecool 150 szerződéses foglalkoztató partnerei egyikénél.

A mentori gárda bővítése folyamatos a Codecoolnál, a hétvégi kurzusok indulása kapcsán is bővül a tanfolyamot levezénylők köre. Az oktatás az úgy nevezett „mastery-based learning” módszertan szerint zajlik a hétvégi tanfolyamokon is, garantálva az alapos és minőségi tudás megszerzését és az önálló, problémamegoldásra fókuszáló programozói szemlélet kialakulását. A hétvégi kurzusokon is a való életből vett példákon, projektalapú megközelítésben dolgoznak a tanulók, akik az egyes szakaszokról egy online profillapot is kapnak, bemutatva hogy milyen projekten dolgoztak, eközben melyik programnyelv milyen szintű ismeretére tettek szert.

 „Ez a hétvégeken végezhető, szakaszokra bontott és szakaszonként fizetendő konstrukció azoknak is kedvező, akik egyáltalán nem igénylik, hogy új állásba helyezzük őket. Ilyenek általában a magánvállalkozók, vagy családi kkv-k tagjai, akik szolgáltatáspalettájuk bővítése, vagy csak személyes érdeklődés okán szeretnének programozást, vagy konkrétan webfejlesztést tanulni.

– teszi hozzá Bonyhádi Gábor, a Codecool marketingvezetője.

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés