Connect with us

Hirdetés

technokrata

Januárban új gyakornoki-, és női mentor programmal újít az ABB legénysége

Digitális oktatás

Januárban új gyakornoki-, és női mentor programmal újít az ABB legénysége

Januárban új gyakornoki-, és női mentor programmal újít az ABB legénysége

ABB Motion – Mozdulj velünk a digitális jövő felé!

Az ABB Kft. kiválasztotta hazai női mentorprogramjának öt résztvevőjét. A 2018 januárjától induló öt hónapos programot a műszaki területeken tanuló női egyetemi és főiskolai hallgatók számára hozta létre. A vállalat egyúttal elindította az ABB Motion – Mozdulj velünk a digitális jövő felé! – nevű gyakornoki programját is.

 

Az immár egymást követő harmadik évben kiírt női mentorprogram célja, hogy erősítse a nők részvételét és növelje a munkavállalási kedvüket műszaki területen, illetve lehetőséget adjon, hogy a női hallgatók már tanulmányaik során megismerkedhessenek egy nemzetközi cég termékeivel, szolgáltatásaival, működésével.

A mentorprogramra kiírt pályázat győztesei közül Tőzsér Eszter és Fábrik Bettina a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Gépészmérnöki Karának mester szakos hallgatói. Szintén a BME mester szakos hallgatója Ladányi-Pára Katalin Gyógyszervegyészmérnöki Karon. Tasnády Zsuzsa a Széchenyi István Egyetem Villamosmérnöki Bsc Automatizálási szakirányát végzi, Gyurkó Csilla pedig a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának MSc hallgatója.

Az ABB szakemberei a beadott pályázatok értékelésénél figyelembe vették a jelentkezők motiváltságát, szakmai rátermettségét, valamint angol nyelvtudását. A pályázat elbírálásánál előnyt jelentett a korábbi tanulmányi versenyeken elért eredmény, és a felsőoktatási szakmai tevékenységben való részvétel.

A mentorprogram-pályázat nyertesei dedikált mentorokat kapnak a cég vezetői és szakemberei személyében, akikkel rendszeres konzultáción vesznek részt havi egy alkalommal. A nyertesek betekintést nyerhetnek a cég mindennapjaiba, gyárlátogatáson vehetnek részt, találkozhatnak az ABB női vezetőivel, a HR szakemberektől személyes konzultáció keretében tanácsot kaphatnak a későbbi elhelyezkedéshez, vagy akár gyakornokként aktívan részt vehetnek a munkában. Emellett megismerhetik, hogy milyen különböző életpálya modellek léteznek a műszaki területen.

“Női mentori programunkkal azt szeretnénk elősegíteni, hogy a műszaki pálya iránt érdeklődő nők bízzanak magukban, és maradjanak a választott mérnöki pályán: vállalatunknál ehhez konkrét lehetőségeket és életpálya modelleket kínálunk”

– mondta Taira-Julia Tammi, az ABB Kft. ügyvezetője.

Az ABB Kft. a mentorprogram mellett gyakornoki programot is indít ABB Motion – Mozdulj velünk a digitális jövő felé! – néven. A programra elsősorban nappali tagozatos műszaki tanulmányokat folytató diákok jelentkezését várja, akik rész-vagy teljes munkaidős gyakornokként a Motorok és Hajtások, valamint Villamosenergia-rendszerek területén dolgozó mérnök kollégák munkáját támogatják (adminisztráció, tervezési feladatok, projekt megvalósítás). A mérnök gyakornokok fizetést kapnak, és rugalmas munkaidő-beosztással dolgozhatnak.

Az 1-3 évig tartó program célja, hogy a diákok gyakorlatot szerezzenek rotációban az adott szakterület minden egységénél, és ezen keresztül megismerjék egy multinacionális nagyvállalat működését, ahol szakmailag fejlődni tudnak. Az első, alapozó évben egymás után több részterületen tevékenykednek, a második évben az általuk preferált területen dolgozhatnak már emelt fizetésért, és lehetőséget kapnak valós projektben való részvételre, valamint akár hazai vagy külföldi rendezvényeken vagy továbbképzéseken való részvételre.

Taira-Julia Tammi, az ABB Kft. ügyvezetője elmondta:

„Gyakornoki és mentorprogramunk célja a jövő mérnökeinek megismertetése innovatív, korszerű technológiákkal, és a karrierlehetőségek bemutatása számukra. Szeretnénk tovább erősíteni az ABB együttműködését a hazai műszaki felsőoktatási intézményekkel, és hozzájárulni a műszaki végzettségű szakemberek magas szintű gyakorlati képzéshez.”

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés