Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tinédzserek győztek le tapasztalt programozókat az NNG versenyén

Digitális oktatás

Tinédzserek győztek le tapasztalt programozókat az NNG versenyén

Tinédzserek győztek le tapasztalt programozókat az NNG versenyén

Lezárult az NNG Kft. országos programozóversenye, a C++ Grand Prix-t nyerő csapat tagjai egyenként 300.000 forint értékű nyereménnyel térhettek haza. A megmérettetés döntőjébe idén először egy középiskolás csapat is bejutott, akik több, tapasztalattal rendelkező csapatot maguk mögé utasítva harmadik helyen végeztek. A hatodik alkalommal megrendezett versenyre idén több mint száz csapat adta be pályázatát.

Az NNG C++ Grand Prix programozóverseny egész napos döntőjét November 24-én rendezték, a résztvevő 10 finalista csapatnak az autóipari szoftverfejlesztő cég irodaházában kellett számot adnia tudásáról és kreativitásáról.  A feladatokat úgy dolgozták ki a vállalat vezető programozói, hogy azok reflektáljanak a C++ programnyelv aktuális kihívásaira.

A versenyre összesen több mint száz csapat jelentkezett. Míg a korábbi évek utolsó fordulóiban kizárólag egyetemisták és aktív dolgozók vettek részt, addig idén egy középiskolásokból álló csapat is képviseltette magát. A livmadmun csapat tagjai (Németh Balázs, Imolay András, Molnár-Sáska Zoltán) végül az előkelő harmadik helyet szerezték meg megmutatva, hogy a rutin nem minden a programozás területén.

A meglepő eredmények kapcsán Blahut György, a verseny vezető programozója elmondta:

„Szinte már meg sem lepődünk, hogy a fiatalabb generáció ilyen sikereket ér el egy ennyire erős mezőnyben – mi bizonyíthatná jobban azt, hogy a minőségi szoftverfejlesztéshez ma már nem csak tapasztalat, de a kiváló problémamegoldó készség is hozzátartozik. Nagyon örülünk, hogy a livmadmun is rávilágított erre. Emellett természetesen a verseny valamennyi győztesének gratulálunk: minden résztvevő bizonyította, hogy kiemelkedő tudású fejlesztő. Reméljük, jövőre is találkozhatunk majd velük”

A C++ Grand Prix fődíját idén a tavalyi dobogó második fokát megszerző, A kis hableány ellenségei (Szalóki Dávid, Maróti Árpád, Kis Imre Géza) nevű csapat vihette haza, fejenként 300.000 forint értékű műszaki vásárlási utalványt tudhatnak magukénak. A második helyezésért egyenként 200.000-es utalvánnyal gazdagodtak a Syntax error csapat tagjai, míg a már említett, középiskolás csapatot egyenként százezer forint értékű nyereménnyel jutalmazta az NNG.

A már hagyományosnak tekintett programozóversenyt idén hatodik alkalommal szervezte meg az autóipari szoftverfejlesztő. A döntőn készült képek és videók a verseny honlapján tekinthetők meg. Míg a selejtező feladatok és azok megoldásai ezen az oldalon tekinthetőek meg.

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés