Connect with us

Hirdetés

technokrata

Figyelem! Elindult a Fintech Akadémia 2.0

Digitális oktatás

Figyelem! Elindult a Fintech Akadémia 2.0

Figyelem! Elindult a Fintech Akadémia 2.0

A héten kezdetét vette az MKB Bank és az MKB Fintechlab második Fintech Akadémiája, amelyet 20 országból több mint 700 regisztrált felhasználó kísér figyelemmel.

A három hétig tartó esemény középpontjában az adat és az újszerű adathasznosítás áll. A  neves külföldi  előadók közreműködésével zajló  program a fintech világ legaktuálisabb témáit járja körbe. Az akadémia időtartama  alatt – 120 európai résztvevővel –  banki fejlesztői verseny is zajlik. 

 

Bevezetésként az egyik legígéretesebb brit fintech bank, a Starling felsővezetője Megan Caywood, valamint a bankok és a fintech startupok összekapcsolódását segítő nyílt banki szabványok kidolgozásáért felelős két legnagyobb európai szervezet, a techUK’s Open Bank Working Group társelnöke, dr. Louise Beaumont és a technikai szabvány ajánlások kidolgozását végző Berlin Group szakértői tartottak előadást.

Hetényi Márk, az MKB Bank Digitális és Lakossági Stratégiáért felelős vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy az MKB Bank a Fintech Akadémiával és annak nemzetközi szintre emelésével újabb nagy lépést tesz afelé, hogy a közép-kelet-európai régió fintech partner bankjává váljon.

A jövő héten a bankszektor Uber-jeként is emlegetett brit fintech startup, a Bud, vagy a Facebook-nak, az Apple-nek és a Tesla-nak is dolgozó magyar big data startup, a Starschema vezetői avatják be az érdeklődőket az adatvezérelt jövő világába. Emellett az IBM mesterséges intelligenciájával, a Watsonnal is beszélgethetnek majd a Fintech Akadémia résztvevői.

Svájc legnagyobb bankjának az UBS-nek, valamint az Európai Bizottságnak a blockchain technológiára épülő kísérleti projektjei szintén bemutatásra kerülnek.

A Fintech Akadémia időtartama alatt Magyarországon első alkalommal kerül sor ún. banki API tesztelői versenyre, amelynek keretében a résztvevők – egyedi tesztrendszerhez való hozzáféréssel – az MKB Bank API hozzáféréseit tesztelhetik. Hozzáféréseiken keresztül a fejlesztők azt tudják tesztelni, hogy a jövő évben életbe lépő PSD2 szabályozás után a startupok vagy harmadik feles szolgáltatók milyen módon fognak tudnak majd, digitális pénzügyi szolgáltatásokat nyújtani az MKB partnereinek és saját ügyfeleiknek. A szolgáltatás tökéletesítése és a legnagyobb biztonság garantálása érdekében az MKB Bank – hozzáféréseinek tesztelésére – meghívta a hazai és a nemzetközi fejlesztői közösséget. A felhívásra több mint 120-an jelentkeztek Európa több országából, többek között Romániából, Svájcból, Németországból és az Egyesült Királyságból. Az MKB Bank valamint az MKB Fintechlab által szervezett API tesztelői verseny tovább erősíti a szervezők elkötelezettségét a nyílt innováció mellett, amely közös inkubációs programjuk központi törekvése is egyben. A legjobbakat a verseny után az MKB Fintechlab inkubálja.

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés