Connect with us

technokrata

Elon Musk 250 millió gyereket fog megtanítani írni és olvasni

Digitális oktatás

Elon Musk 250 millió gyereket fog megtanítani írni és olvasni

Elon Musk 250 millió gyereket fog megtanítani írni és olvasni

Mindezt 15 hónapon belül fogja véghezvinni.

Általában amit Elon Musk mond, az igaz, legalábbis eddig nagyjából mindig minden úgy történt, ahogy azt mondta. Most épp úgy döntött, megreformálja az oktatást ott, ahol a legnagyobb szükség van rá.

elon-musk-detroit

Ha csak kicsit is utánanézünk Elon Musk munkásságának, akkor láthatjuk, hogy mennyi elképesztően előremutató és forradalmi dolgot vitt már véghez, vagy épp tervez megvalósítani, többek közt gondolok itt az elektromos-autók forradalmára, vagy a Mars utazásra. Elon nem csak az ehhez hasonló Sci-Fi megvalósítások elkötelezett vezéralakja, hanem a földi problémák megoldó szuperhőse is egyúttal.

Jelenlegi elhatározása szerint 250 millió írástudatlan gyermeket fog megtanítani írni és olvasni, mindösszesen 15 hónap alatt. – írja a Forbes

Úgy döntött, erre a projektre 15 millió dollárral kíván beszállni, amivel a Global Learning Xprize elnevezésű kezdeményezést kívánja támogatni. Jó látni, hogy vannak még olyan ember a földön, akinek amellett hogy elképesztő vagyonuk van, még érdekli az is, hogy mi történik körülötte és tesz is érte, amennyit csak tud, mindenféle hatalmas reklámkampány és marketingfogás nélkül.

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin